Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2021

Τα μερίσματα της Prodea, οι τιτλοποιήσεις και ο Χρ. Σταϊκούρας

Τα μερίσματα της Prodea, οι τιτλοποιήσεις και ο Χρ. Σταϊκούρας

PRODEA: Υψηλή αναμένεται και φέτος η μερισματική πολιτική της Prodea. Πέρυσι, η εταιρεία μοίρασε στους μετόχους της το ποσό των 156,5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά εκτιμά ότι αναλόγως θα κινηθεί και για τη χρήση 2020, μετά και τα μετρητά άνω των 150 εκατ. ευρώ, που εισέρευσαν ή θα εισρεύσουν στο ταμείο της, από την πώληση χαρτοφυλακίου 18 ακινήτων έναντι 134,2 εκατ. ευρώ, καθώς και του 41% της Vibrana Holdings σε εταιρείες συμφερόντων Γ. Παπαλέκα.

Υπενθυμίζεται ότι το 98,15% της ΑΕΕΑΠ κατέχεται, άμεσα ή έμμεσα, από την Castlelake, η οποία χρηματοδότησε μέρος του τιμήματος αγοράς του 32,66% της Prodea από την Εθνική, μέσω δανεισμού, που συνήψε με Πειραιώς και δύο κυπριακές τράπεζες.

Η «γαλαντόμος» μερισματική πολιτική διευκολύνει την Castlelake, καθώς η συνδυασμένη προσφορά υφιστάμενων και νέων μετοχών της Prodea Investments, που προγραμματιζόταν αρχικά για το φθινόπωρο του 2019 και εν συνεχεία για την άνοιξη του 2020, παραμένει «παγωμένη», λόγω συγκυρίας…

 

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ: Ένα χρόνο κλείνουν αυτές τις ημέρες οι κρατικές εγγυήσεις του προγράμματος Ηρακλής. Πέρσι τέτοιο καιρό η Eurobank αιτήθηκε τη λήψη κρατικής εγγύησης για τους τίτλους υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας των τιτλοποιήσεων Cairo I και Cairo II, αθροιστικού ύψους 1,65 δισ. ευρώ.

Η εγγύηση, παρότι τεχνικά έχει παρασχεθεί, ένα χρόνο μετά μαθαίνουμε ότι δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

Τι έχει άραγε να πει γι' αυτό ο Χρήστος Σταϊκούρας;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v