Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2021

Σφηνάκια: Για τα POS της Πειραιώς, τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό και την Παΐρης

Σφηνάκια: Για τα POS της Πειραιώς, τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό και την Παΐρης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Έλαβε δεσμευτικές προσφορές και τις αξιολογεί για τον προς πώληση κλάδο εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών (POS).

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με κατάθεση τριών ενδεικτικών προσφορών, με την τράπεζα να προσδοκά σε τελικό τίμημα άνω των 250 εκατ. ευρώ.

Εντός των ημερών θα ληφθούν και οι δεσμευτικές προσφορές για την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου ενήμερων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs), μεικτής λογιστικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ.

 

LAMDA DEVELOPMENT: Ολιγοήμερη παράταση (στις 19 από 12 Φεβρουαρίου) έλαβε η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, για το έργο ανάπτυξης και εκμετάλλευσης δύο πύργων με γραφεία και κατοικίες στο Ελληνικό.

Η διαγωνιστική διαδικασία αποσκοπεί στην ανάδειξη -προτιμητέου- επενδυτή, ο οποίος θα λάβει μειοψηφικό ποσοστό (σ.σ. τύπου 49%) στην εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα ελέγχει τον Marina Residential Tower και πλειοψηφικό στην αντίστοιχη, που θα ελέγχει τον πύργο μεικτής χρήσης (γραφεία, κατοικίες).

 

ΠΑΪΡΗΣ: Υψηλό δωδεκαμήνου είχαμε χθες για τη μετοχή του Παΐρη, με την τιμή του τίτλου να κλείνει στο 0,99 ευρώ και τη χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης να διαμορφώνεται στα 4,92 εκατ. ευρώ (+135% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία του 2020).

Για μια εταιρεία που έχει αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της και που σημείωσε στο πρώτο μισό του 2020 καθαρά κέρδη 435 χιλ. ευρώ (στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε άνοδο EBIT κατά 37,7%), το διαφαινόμενο P/E δείχνει σαφώς ελκυστικό, ακόμη και με τη μετοχή να έχει σκαρφαλώσει στο ένα ευρώ.

Ζητούμενο ωστόσο αποτελεί το κατά πόσο η κερδοφορία του 2020 είναι διατηρήσιμη και στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v