Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2021

Μετά το Vega κοιτάζει τώρα η Πειραιώς - Το ορόσημο για τα δάνεια Κυπριώτη

Μετά το Vega κοιτάζει τώρα η Πειραιώς - Το ορόσημο για τα δάνεια Κυπριώτη

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πολύ κοντά στην υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA), για «φέτα» ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Vega, βρίσκονται Πειραιώς και Intrum, όπως πληροφορείται η στήλη.

Οι δύο πλευρές εισήλθαν σε απευθείας διαπραγμάτευση προ μηνών και η διαδικασία μπαίνει στο τελικό στάδιο, καθώς επήλθε συμφωνία επί του συνόλου των βασικών θεμάτων. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το project Vega, η Πειραιώς τρέχει την προεργασία για την επόμενη τιτλοποίηση, η οποία θα ενταχθεί στον Ηρακλή ΙΙ. Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται να ξεκινήσει πριν την αύξηση κεφαλαίου που θα διενεργήσει η τράπεζα τον προσεχή Απρίλιο.

Η περίμετρος του προς τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) θα οριστικοποιηθεί εντός Μαρτίου. Στην αγορά θεωρούν δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας 7 δισ. ευρώ.

Πιθανώς και περισσότερα…

 

ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ: Ορόσημο αναδεικνύεται η 20ή Φεβρουαρίου καθώς λήγει η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Eurobank, Πειραιώς και του ισπανικού fund που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά για τα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτης.

Αν δεν γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, ενδέχεται οι τράπεζες να ανοίξουν τη… βεντάλια των επιλογών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v