Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2021

Τα κέρδη της ΔΕΠΑ Υποδομών, σφηνάκια για Ανδρομέδα και Frontier

Τα κέρδη της ΔΕΠΑ Υποδομών, σφηνάκια για Ανδρομέδα και Frontier

ETE-FRONTIER: Κατατίθενται αύριο οι μη δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής.

Οι τρεις mega-servicers με τους μετόχους τους (doValue-Fortress-Bain, Cepal-Davidson Kempner, Intrum), αναμένεται να κονταροκτυπηθούν για την αγορά του 95% των mezzanine notes.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο με 201 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, 87 χιλιάδων δανειοληπτών.

 

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Η στήλη έχει πολλές φορές υποστηρίξει την αναγκαιότητα ύπαρξης των ανώνυμων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ) στο ελληνικό χρηματιστήριο και η μοναδική παρουσία του κλάδου στο ταμπλό (Alpha Trust Ανδρομέδα) έρχεται να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα.

Από την αρχή λοιπόν της φετινής χρονιάς έως και τη 19η Φεβρουαρίου, η εσωτερική αξία της ΑΝΔΡΟ αυξήθηκε οριακά από τα 31,64 στα 31,7 ευρώ, όταν κατά την ίδια περίοδο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 3,5%. Αν αναφερθούμε τώρα στην περίοδο 1/1/2020 έως 19/2/2021, η εσωτερική αξία της ΑΝΔΡΟ αυξήθηκε κατά 0,8 ευρώ, πέραν των χρηματικών ποσών που διανεμήθηκαν στους μετόχους, όταν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα o ΓΔ έχασε το 15% της αξίας του.

 

ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Κερδοφόρος θα ήταν η οικονομική χρήση 2020 της ΔΕΠΑ Υποδομών, αν ενοποιούνταν οι πρώτοι τέσσερις μήνες του έτους, που λόγω εποχικότητας του αντικειμένου, έχουν βαρύτητα στα αποτελέσματα, διευκρινίζει η ΔΕΠΑ Υποδομών.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η ΔΕΠΑ Υποδομών έκλεισε τη χρήση του 2020 με πωλήσεις 36,8 εκατ. ευρώ, ζημιές 2,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο λειτουργικού αποτελέσματος και ζημιές προ φόρων 1,57 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επίσημα και επομένως ακριβή στοιχεία, τα οποία αντλήθηκαν από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίναμε ότι η ΔΕΠΑ Υποδομών προέκυψε στις 30 Απριλίου, μετά την απόσχιση του κλάδου διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ. Επομένως, η χρήση 2020 περιλαμβάνει τα οικονομικά μεγέθη της περιόδου 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου και όχι αυτά του πρώτου τετράμηνου 2020.

Το πρώτο τετράμηνο, όμως, παρουσιάζει σημαντική εποχικότητα ως προς την κερδοφορία της ΔΕΠΑ Υποδομών, όπως διευκρινίζει η εταιρεία, λόγω της αυξημένης ζήτησης φυσικού αερίου από οικιακούς πελάτες. Ενδεικτικό της βαρύτητας της περιόδου Ιανουάριος-Απρίλιος είναι ότι πέρυσι η θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών ΕΔΑ Αττικής είχε για το παραπάνω διάστημα λειτουργικό αποτέλεσμα 24 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδος 23,9 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, τα αναλογούντα στη ΔΕΠΑ Υποδομών κέρδη λειτουργίας της κατά 51% ελεγχόμενης ΕΔΑ ΘΕΣ, κατά το ίδιο διάστημα, ανήλθαν σε 9,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v