Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2021

Το πωλητήριο των δύο πύργων στο Ελληνικό και μια αποχώρηση με… σημασία

Το πωλητήριο των δύο πύργων στο Ελληνικό και μια αποχώρηση με… σημασία

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μόλις το 30% της εταιρείας ειδικού σκοπού, η οποία θα συσταθεί προκειμένου να αναπτύξει και να εκμεταλλευθεί τον πύργο στο χώρο της Μαρίνας (Marina Residential Tower), σκοπεύει να πωλήσει η Lamda Development. Αντίθετα, προς πώληση έχει βγάλει το 70% της εταιρείας που θα αναπτύξει τον πύργο στην πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης.
Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, η Lamda τρέχει με συμβούλους τις Deloitte και Savills διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη προτιμητέου/ων επενδυτή/ών, που θα μπουν ως συνεταίροι στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση των δύο πύργων.

Στη Α' φάση φέρεται να υποβλήθηκαν 15 μη δεσμευτικές προσφορές. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών αφορά στο project του Marina Residential Tower, ενώ σημαντικά μικρότερος είναι ο αριθμός όσων υπέβαλαν προσφορά για τον πύργο από την πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης. Υπήρξαν ένας-δύο ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν προσφορές και για τα δύο projects.

Υπενθυμίζεται ότι ο Marina Residential Tower προβλέπεται να περιλαμβάνει κατοικίες, ενώ αυτός στην πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης θα έχει μεικτή χρήση (γραφεία, ξενοδοχείο).

Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να αποπερατωθούν το 2025.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: Έναν επαγγελματικό κύκλο 17 ετών ετοιμάζεται, όπως μαθαίνουμε, να «κλείσει» η Ανθή Τροκούδη, από τα πιο έμπειρα στελέχη στον κλάδο της εταιρικής επικοινωνίας (με περισσότερα απο 20 χρόνια στον χώρο), καθώς ήδη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον όμιλο Olympia στα τέλη Μαρτίου.

Η κα Τροκούδη, η οποία κατέχει τη θέση της διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας στον όμιλο από το 2006, οπότε και δημιουργήθηκε η Olympia από τον Πάνο Γερμανό, ενώ προηγουμένως ήταν, ήδη από το 2004, διευθύντρια επικοινωνίας της τότε εισηγμένης Γερμανός ΑΒΕΕ, επέλεξε να αποχωρήσει έχοντας ολοκληρώσει σειρά σημαντικών έργων, μεταξύ αυτών και σύνθετα projects που σχετίζονται με εταιρικό μετασχηματισμό και M&As σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στον όμιλο είχε επίσης υπό την ευθύνη της όλο το τμήμα επικοινωνίας, για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεισφέροντας καθοριστικά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της επιχειρηματικής και επικοινωνιακής στρατηγικής του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Προς το παρόν, πάντως, λένε οι πληροφοριοδότες της στήλης, δεν έχει ακόμη καταλήξει στο επόμενο επαγγελματικό βήμα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v