Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2021

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας - Σφηνάκια για Ακτωρ και Cenergy

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας - Σφηνάκια για Ακτωρ και Cenergy

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Πάνω από 600 ακίνητα που ανήκουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα αποκτήσουν «ψηφιακή ταυτότητα», κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στα σχέδια της για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Η ψηφιοποίηση εγγράφων ακινήτων της Εκκλησίας εντάσσεται από το υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα - Ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική απόφαση «Αντικείμενο και σκοπός της Πράξης είναι η πληρέστερη γεωχωρική και διοικητική τεκμηρίωση εκκλησιαστικών ακινήτων που τηρούνται στο Υποσύστημα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (Δ.Ε.Α.Π.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.) και η εισαγωγή των στοιχείων τεκμηρίωσης στη βάση δεδομένων, ώστε να καταστεί εφικτή η βέλτιστη διαχείρισή τους προς όφελος των πολιτών/ή και επιχειρήσεων ή και Δημόσιας Διοίκησης που διενεργούν συναλλαγές σχετικές με αυτά και κατ’ επέκταση η βέλτιστη εκμετάλλευσή τους προς όφελος των Κοινωνικών και Προνοιακών Δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με αποδέκτες πολίτες ευπαθών κυρίως ομάδων».

Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα γύρω από την εκκλησιαστική περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκεται επανεκκίνηση της προσπάθειας αξιοποίησης της ανά Μητρόπολη, κάτι που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική.

 

CENERGY: Πολλαπλό όφελος προκύπτει από την πρόσφατη ανάληψη του έργου των υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης από τη δανέζικη Energinet. Και αυτό γιατί πέρα από τη συμβολή του έργου στα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 (αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές φθινόπωρο), πρόκειται για μια δεύτερη δουλειά που αναλαμβάνει η εισηγμένη από τον ίδιο πελάτη (δείγμα εμπιστοσύνης) και αυτό σε μια χώρα που αναμένεται να «βγάλει» πολλές άλλες σχετικές εργασίες στο μέλλον.

Η Δανία συγκαταλέγεται στις χώρες που δίνουν μεγάλη έμφαση στην ταχεία μετάβαση προς τις καθαρές μορφές ενέργειας.

ΑΚΤΩΡ: Δεν αφορά την ελληνική θυγατρική στην Ρουμανία η καταγγελία που έγινε στην OLAF για κακοτεχνίες σε έργο. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλεκόμενη στην υπόθεση είναι η εταιρεία Pizzarotti. 

Οπως έγραψε η στήλη το πρωϊ το θέμα αφορά στο τμήμα 1 του αυτοκινητοδρόμου Sebes - Turda. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η κινητοποίηση προήλθε από καταγγελία που έκανε ο ευρωβουλευτής της χώρας Victor Negrescu.

Να σημειωθεί ότι χθες πηγές της Άκτωρ έκαναν χθες γνωστό ότι ο εκτελεστικός της πρόεδρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας, με τον οποίο επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία για την ολοκλήρωση όλων των έργων που έχει αναλάβει η κατασκευαστική στη γειτονική χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v