Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 25 2021

Τα κέρδη της Alpha από MasterCard και Visa και η επιστροφή στο Hilton

Τα κέρδη της Alpha από MasterCard και Visa και η επιστροφή στο Hilton

ALPHA BANK-MASTERCARD: Κέρδος που άγγιξε τα 65 εκατ. ευρώ έγραψε στο Δ τρίμηνο του 2020 η Alpha Bank από την πώληση μετοχών MasterCard και την αναγνώριση νέων προνομιούχων μετοχών Visa.

Όπως αποκάλυψε η στήλη η τράπεζα πώλησε στις 11 Νοεμβρίου, έναντι 50,22 εκατ. δολαρίων, το σύνολο των μετοχών, που κατείχε στην εταιρία Mastercard Incorporated. Από τη συναλλαγή έγραψε κέρδος ύψους 42,2 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, κέρδος ποσού 22,7 εκατ. ευρώ προέκυψε από την αναγνώριση νέων προνομιούχων μετοχών Visa Inc. Οι προνομιούχες Class A μετοχές δύνανται να μετατραπούν σε κοινές και στη συνέχεια να πωληθούν.

 

ALPHA BANK-HILTON: Το 7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις (Hilton) κατέχει η Alpha Βank καθώς συμμετείχε στο τέλος του 2020 σε αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, καταβάλλοντας το ποσό των 5,2 εκατ. ευρώ.  Ως αντάλλαγμα απέκτησε προνομιούχες μετοχές, που όπως αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας, αντιστοιχούν στο 7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η επιστροφή της Alpha στο εμβληματικό ξενοδοχείο έγινε με εξάσκηση δικαιώματος που προβλεπόταν στη συμφωνία μεταβίβασης.

ALPHA CYPRUS–ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έτρεξε τον περασμένο Οκτώβριο η θυγατρική της Alpha Bank στην Κύπρο (Alpha Βank Cyprus) στο οποίο συμμετείχαν 188 εργαζόμενοι.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανήλθε στα 26,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v