Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2021

Του… Κουτρούλη ο γάμος στην Ελλάκτωρ -Σφηνάκια για ElvalΗalcor, Trastor και ΓΕΝΟΠ

Του… Κουτρούλη ο γάμος στην Ελλάκτωρ -Σφηνάκια για ElvalΗalcor, Trastor και ΓΕΝΟΠ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι διαρροές των νομικών αντεγκλήσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων στη διαμάχη για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσθέτει ακόμη ένα επίπεδο πολυπλοκότητας και «θορύβου» σε μια ήδη δύσκολη για όλες τις πλευρές υπόθεση. Το πόση ουσία θα έχουν, δύσκολο να το κρίνει κάποιος μέσα από επιλεκτικές (και στο περιεχόμενό τους) διαρροές. Οπότε χρειάζεται υπομονή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Οι μετοχικές ισορροπίες πάντως δεν αλλάζουν και παραμένουν όπως τις έχουμε περιγράψει, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου, αν δεν υπάρξει κάποιο deal.

Eπί της ουσίας τώρα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ΑΚΤΩΡ μένει για πρώτη φορά, αν δεν κάνουμε λάθος, εδώ και πολλά πολλά χρόνια, έξω από τη διεκδίκηση ενός μεγάλου οδικού έργου, που θεωρείται ίσως και το τελευταίο από τα μεγάλα έργα παραχώρησης για σημαντικό διάστημα.

Μιλάμε βέβαια για τον επικείμενο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, για τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση της ΑΚΤΩΡ είχε ασκήσει ένδικα μέσα, προκειμένου (όπως κι έγινε) να μην αποκλειστεί!

Το γεγονός λοιπόν ότι δεν θα συμμετάσχει τελικά, για όποιο λόγο κι αν συνέβη αυτό, μάλλον δεν το λες… επιτυχία της νέας διοίκησης ή των Ολλανδών που την επέβαλαν. Οι εφοπλιστές της αντιπολίτευσης φαίνεται να το λένε «απιστία», περί αυτού όμως εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Επιτυχία πάντως, σίγουρα δεν το λες.

Ιδίως αν, όπως αναφέρουν συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές, στη δικαστική διαδικασία για να μην αποκλειστεί η κοινοπραξία της ΑΚΤΩΡ, που επέτυχε, συμμετείχε ενεργά τότε και ο εταίρος της, που φέρεται εν συνεχεία να αποχώρησε, δηλαδή η Roadis.

  

ΓΕΝΟΠ: Αναταράξεις φαίνεται να προκαλεί στον χώρο των συνδικαλιστών η υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ.

Δύο από τα μεγαλύτερα σωματεία, η ΕΤΕ (τεχνικοί) και η ΕΔΟΠ (διοικητικοί), διαφωνούν με το περιεχόμενό της και δεν θα την υπογράψουν. Τα σωματεία αυτά μάλιστα φέρονται να είχαν στηρίξει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Αδαμίδη. Επίσης έχουν μεγάλο έρεισμα στον ΔΕΔΔΗΕ και στη θυγατρική της ΔEΗ, τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης.

Όλα δείχνουν ότι προς το καλοκαίρι, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Αδαμίδης δεν θα έχει τη στήριξή τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας χρεώνουν και τη στάση της ΓΕΝΟΠ απέναντι στο θέμα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

Ολα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν η ΓΕΝΟΠ να περάσει στα χέρια της ΔΑΚΕ…

 

TRASTOR: Θετική έκπληξη προέκυψε από την Trastor ΑΕΕΑΠ, καθώς μετά από πολλά χρόνια «ανομβρίας», φέτος θα διανείμει μέρισμα προς τους μετόχους της (βάσει του οικονομικού ημερολογίου, αυτό θα γίνει στις 3 Ιουνίου), με κύριους ωφελημένους τη Varde και την Τράπεζα Πειραιώς.

Έτσι, το 2021 θα προχωρήσουν σε χρηματικές διανομές και οι τέσσερις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας.

ΥΓ: Για φέτος προγραμματίζει ο όμιλος Viohalco την ένταξη στο ΧΑ της θυγατρικής της Noval ΑΕΕΑΠ, ενώ αντίθετα δεν αναμένεται ανάλογη εξέλιξη για την αντίστοιχη εταιρεία του ομίλου Fourlis, η οποία -σύμφωνα με τη διοίκησή της- θα πρέπει πρώτα να μεγαλώσει σε μέγεθος.

 

ELVALHALCOR: Η ανοδική πορεία του τίτλου στο ταμπλό έχει πυροδοτήσει τα σενάρια για placement, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να εντάξει τον τίτλο στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ.

Και μπορεί η μετοχή να έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη κατά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο κύκλοι προσκείμενοι στον ελληνικό όμιλο παραπέμπουν στους δείκτες αποτίμησης των ανταγωνιστικών εταιρειών του εξωτερικού, υπονοώντας πως η ΕΛΧΑ εξακολουθεί να είναι υποτιμημένη σε σύγκριση με αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v