Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2021

Το ομόλογο του Φουρλή, το πωλητήριο ΕΧΑΕ και η Εθνική Κύπρου

Το ομόλογο του Φουρλή, το πωλητήριο ΕΧΑΕ και η Εθνική Κύπρου

ΦΟΥΡΛΗΣ- ΙΚΕΑ: Εντός των επόμενων μηνών η Housemarket θα προχωρήσει στην έκδοση και διάθεση νέου mini bond, προκειμένου να αποπληρώσει το υφιστάμενο, που λήγει τον Οκτώβριο. Από τη μείωση κατά 50% της επιφάνειας των καταστημάτων σε Λάρισα και Ιωάννινα θα προκύψει ετήσια εξοικονόμηση δαπανών 3,5 εκατ. ευρώ.

Με εφάπαξ κόστος 3 εκατ. ευρώ.

 

ΕΧΑΕ: Στις 18 Μαρτίου πώλησε τις 668.265 μετοχές Πειραιώς, που είχε στην κατοχή της, με μέση τιμή πώλησης 0,7484 ευρώ. Η αξία συναλλαγής ανήλθε σε 500.136,44. Η ζημιά, ύψους 368,9 χιλ. ευρώ θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου.


ΕΤΕ- ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ: Τερματίστηκε και τυπικά η σύμβαση αγοραπωλησίας, που είχε συνάψει με την Astrobank η Εθνική Τράπεζα, για την πώληση του 100% της Εθνικής Κύπρου.

Η εξαγορά είχε «παγώσει», μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Αφού παρήλθε ένα έτος από την υπογραφή του SPA ( 26 Νοεμβρίου 2019), χωρίς η Astrobank να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, η σύμβαση τερματίστηκε.
Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο και η δραστηριότητα στην Αίγυπτο αποτελούν τις δύο εκκρεμότητες, που έχουν παραμείνει ως προς την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του πλάνου αναδιάρθρωσης, εφόσον πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική.

Επομένως, η Εθνική θα κληθεί να διαπραγματευθεί με την DG Comp πως θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της, χωρίς πώληση, μια και διαδοχικές απόπειρες κατέληξαν άκαρπες.

Ήδη, η Εθνική προχωρά στη διακοπή της δραστηριότητας στην Αίγυπτο καθώς τον περασμένο Ιανουάριο υπέβαλε σχετική αίτηση στην τοπική Κεντρική Τράπεζα. Η δραστηριότητα στην Κύπρο αναμένεται να συρρικνωθεί σε επίπεδα, που να ικανοποιεί την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v