Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2021

Ο κυκλώνας... Μένιος ρίχνει τα τείχη - Έρχονται «καμπάνες» στις εταιρείες κούριερ

Ο κυκλώνας... Μένιος ρίχνει τα τείχη - Έρχονται «καμπάνες» στις εταιρείες κούριερ

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Πάνω από 3.000 καταγγελίες για υπηρεσίες ταχυμεταφορών έφερε το δεύτερο lockdown, με τις εταιρείες να… φλερτάρουν με κυρώσεις και πρόστιμα για τον χαμό που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, αφήνοντας τους Έλληνες χωρίς… δέματα!

Ηδη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζήτησε εξηγήσεις από τις εταιρείες courier και μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να αποφασίσει για κυρώσεις.

Όπως ακούει η στήλη, πολλές καταγγελίες, αν αποδειχτούν, στοιχειοθετούν ξεκάθαρη παραβίαση των όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Ανάμεσά τους και η τακτική που υιοθέτησαν πολλές εταιρείες courier, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, για ειδοποιήσεις παραλαβής από το κατάστημα με τη δικαιολογία ότι δεν έβρισκαν τους παραλήπτες. Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι ήταν όλη μέρα στο σπίτι αλλά δεν χτυπούσε το κουδούνι. Μετά έβρισκαν το ειδοποιητήριο για να πάνε να παραλάβουν το δέμα από το κατάστημα, χωρίς να υπάρχει δεύτερη προσπάθεια παράδοσης. Επίσης πολλές εταιρείες δεν ενημέρωναν κατά την παραλαβή των δεμάτων ότι θα υπάρχει καθυστέρηση στην παράδοση.

Αυτή την περίοδο, η ΕΕΤΤ αναμένει τις έγγραφες εξηγήσεις καθώς λόγω της πανδημίας απέφυγε τις ακροάσεις.

Φαίνεται πως για κάθε περίοδο, δηλαδή το πρώτο lockdown, το δεύτερο αλλά και το διάστημα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι και σήμερα, οι εταιρείες θα δώσουν ξεχωριστές γραπτές εξηγήσεις, μην αποκλείοντας για κάθε περίοδο να λάβουν είτε συστάσεις είτε πρόστιμα.

 

ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ: Όχι μία ούτε δύο, αλλά…πέντε φορές (!) μέσα σε διάστημα περίπου 12 μηνών, εξετάστηκε αρμοδίως και εγκρίθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η φρούρηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, βαίνουσα μάλιστα προοδευτικώς… αυξανόμενη, από έγκριση σε επανέγκριση, ώσπου έγινε ο χαμός στα ΜΜΕ και ανακλήθηκε μέσα σε μια νύχτα «με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη».

Μόνο που τώρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τους δικηγόρους του Μένιου, προκύπτει το εξής, όχι αστείο, θέμα. Αφού οι αποφάσεις είχαν ληφθεί by the book με συγκεκριμένα κριτήρια και αιτιολογία (η δημοσιοποιημένη επιστολή τους καταγράφει ορισμένα περιστατικά κατά του πελάτη τους) και η τελευταία απόφαση -ενισχυμένης μάλιστα- προστασίας ελήφθη στις 19 Μαρτίου, τότε με ποια κριτήρια και διαδικασία ανακλήθηκε την… 31η Μαρτίου;

Όπως αντιλαμβάνεστε, όσο πάει γίνεται και… καλύτερο.

Τόσο καλό που είδαμε και τον πρώην υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης, τον κ. Βρούτση, να δίνει συνέντευξη στο… «Ντοκουμέντο» του κ. Βαξεβάνη (ναι, έγινε κι αυτό!) για να καταγγείλει τον Φουρθιώτη, σε σχέση με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και την επίσκεψή του στο υπουργείο.

Τι σου είναι αυτός ο Μένιος, σκέτος κυκλώνας. Μέχρι και τα τείχη μεταξύ «Ντοκουμέντο» και κυβέρνησης έριξε!

Μια απορία ωστόσο την έχουμε. Μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα να δώσει βήμα στον κ. Βρούτση δεν υπήρχε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v