Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2021

Τουρισμός με... ριάλιτι σόου, διαζύγιο στην ΕΤΕ και «error 404» στα voucher του Παιδείας

Τουρισμός με... ριάλιτι σόου, διαζύγιο στην ΕΤΕ και «error 404» στα voucher του Παιδείας

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: H επισημοποίηση ενός προδιαγεγραμμένου διαζυγίου -όχι και τόσο βελούδινου στην πορεία προς την οριστικοποίησή του- ήταν επί της ουσίας η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας ότι ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του πιστωτικού ιδρύματος και στη γενική συνέλευση των μετόχων στις αρχές καλοκαιριού θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Οι πιθανότητες γέρνουν προς τον Γκίκα Χαρδούβελη, πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν στέλεχος της Εθνικής. Ίδωμεν...

Όσο για τις σχέσεις Μιχαηλίδη-Μυλωνά δεν ήταν ποτέ ρόδινες. Στην αρχή, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής δεν μπορούσαν να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης, μετά από αρκετά επεισόδια έκαναν διπλωματική -περισσότερο αναγκαστική- ανακωχή και ο χρόνος κύλησε.

Ο Κύπριος στην καταγωγή Μιχαηλίδης προσγειώθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάπου στο 2016 και έκτοτε ασχολήθηκε με διάφορα τμήματα της τράπεζας, υπερβαίνοντας μερικές φορές, όπως λένε «κακές γλώσσες», τα όρια των καθηκόντων του.

 

VOUCHER: Τζόκερ… έπιασε όποιος από τους δικαιούχους κατάφερε να καταθέσει χθες αίτηση για το voucher 200 ευρώ που αφορά στην αγορά laptop ή tablet για να καλυφθούν οι ανάγκες τηλεκπαίδευσης παιδιών αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών.

Όσοι επιχειρούσαν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα αντιμετώπιζαν προβλήματα, καθώς «έπεσε» από την αυξημένη ζήτηση, λίγα λεπτά αφότου βρέθηκε σε λειτουργία. Η σελίδα... ανεβοκατέβαινε, καθώς επανερχόταν η λειτουργία της και μετά από λίγα λεπτά ξαναέβγαζε… error 404. Αργά το βράδυ η πλατφόρμα έδειξε πάντως να λειτουργεί.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα χθεσινά προβλήματα. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το πρόγραμμα εξαγγέλθηκε προ μηνών με στόχο να στηριχθεί η τηλεκπαίδευση στην οποία αναγκαστήκαμε λόγω πανδημίας. Με τα σχολεία να πλησιάζουν σε φάση επανεκκίνησης, λίγο ακόμα καθυστέρηση και τα tablet θα χρησίμευαν για… καλοκαιρινό παιχνίδι.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η άπνοια εξακολουθεί να κυριαρχεί στα συστήματα κρατήσεων ξενοδοχείων σε προορισμούς ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και τα ριάλιτι στα τηλεοπτικά κανάλια διαφόρων χωρών της Ευρώπης και η προτίμηση που δείχνουν οι παραγωγοί τους στη χώρα μας.

Κάποιες από τις αφίξεις ξένων τουριστών τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά αφορούσαν σε συνεργείο που έφτασε από τη Γερμανία για να γυρίσει ριάλιτι στον Αποκόρωνα. Ένα συμβόλαιο που είχε κλεισθεί από πέρυσι. Αντίστοιχη κινητικότητα και στη Ρόδο, όπου δύο ριάλιτι γυρίζονται αυτή την περίοδο στο νησί για λογαριασμό σουηδικών τηλεοπτικών καναλιών.

Θετικά οπωσδήποτε για την προβολή ελληνικών προορισμών τα γυρίσματα αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι ικανά, δυστυχώς, για να… γελάσει το χειλάκι των ξενοδόχων, οι οποίοι ετοιμάζονται να μεταθέσουν για τις αρχές Ιουνίου το «άνοιγμα» των ξενοδοχείων.

Αντί τις 14 Μαΐου που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v