Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2021

Το ντιλ Αρναουτάκη-ΕΤΑΔ για τις Γούρνες και οι νέες ομοβροντίες στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Το ντιλ Αρναουτάκη-ΕΤΑΔ για τις Γούρνες και οι νέες ομοβροντίες στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΓΟΥΡΝΕΣ: Την οπισθοχώρηση της ΕΤΑΔ, η οποία ζητούσε την παραχώρηση έκτασης 51 στρεμμάτων που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ειρήνη» Α.Ε. στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, πέτυχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος βρέθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Ο πολύπειρος πολιτικός είχε διαβαθμισμένες συναντήσεις στην Αθήνα με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης (για θέματα αναπτυξιακά…), πριν τελικώς βρεθεί τετ α τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό, ώστε να του μεταφέρει πως δεν υπάρχει περίπτωση «μολών λαβέ» της έκτασης.

Το συγκεκριμένο τμήμα στις Γούρνες Ηρακλείου αφορά μέρος της πρώην στρατιωτικής αμερικανικής βάσης, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στο παραθαλάσσιο «φιλέτο» που έχει βγει προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ και όπως μαθαίνουμε, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο ώστε να χαρακτηρίζεται «μικρό Ελληνικό»

Το ακίνητο, το οποίο ζητούσε πίσω η ΕΤΑΔ (εντός μάλιστα 20ημέρου), είχε παραχωρηθεί το 1997 με απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στην εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ, που είχε συσταθεί από την αυτοδιοίκηση και τοπικούς φορείς όπως το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να αξιοποιηθεί. Η σύμβαση ανανεώθηκε το 2004 έως το 2025, και κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει σε ποια βάση κινήθηκε η ΕΤΑΔ, προκειμένου να «ανακαλέσει» το ακίνητο στην ιδιοκτησία της.

Επί της έκτασης μάλιστα αυτής, κατασκευάστηκε και λειτουργεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, σχολεία, το Δημαρχείο Χερσονήσου και άλλες υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας.

Το κρίσιμο ραντεβού που προαναφέρθηκε, πάντως, έφερε την υποχώρηση της ΕΤΑΔ και το θέμα μετατίθεται να συζητηθεί στο μέλλον, εφόσον υπάρξει ειδική μελέτη και γνωμοδότηση συμβούλων.

Υποθέτουμε ότι η ΕΤΑΔ σκοπεύει να προχωρήσει σ’ ένα πιο ξεκάθαρο σχέδιο, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε «πολύ καλό κλίμα», αλλά και πώς κατεύνασε τον οργισμένο Περιφερειάρχη, ο οποίος λίγα 24ωρα πριν εξαπέλυε μύδρους στα τοπικά ΜΜΜ.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθώς μετράμε αντίστροφα για την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, τα πυρά εξαπολύονται εκατέρωθεν μεταξύ των δύο «μονομάχων». Ως μια τακτική που τείνει να γίνει μοτίβο και επί της ουσίας βλάπτει τη διαδικασία εξυγίανσης του ομίλου, έσπευσαν αργά χθες το βράδυ να χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στη Reggeborgh Invest, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει υποβάλει η Greenhill Investments Limited.

Κατά πληροφορίες, τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται αύριο, ωστόσο, όπως προκύπτει και από την τοποθέτηση της Greenhill, η κύρια συζήτηση επί αυτών (και των καταγγελιών που τα συνοδεύουν) αναμένεται εντός διμήνου. Ως εκ τούτου, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως η όλη κίνηση δεν θα ανατρέψει την πραγματοποίηση της εξ αναβολής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Πέμπτης 22 Απριλίου.

Οι ίδιοι λένε πως αντίστοιχες κινήσεις είχαν γίνει και προ της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου 2021.  Όσον αφορά τα καταγγελλόμενα περί μυστικής συμφωνίας για διαμελισμό του ομίλου και παραχώρηση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον ήδη υφιστάμενο μέτοχο με ποσοστό 12% Λ. Μπόμπολα, υποστηρίζουν πως η Greenhill έχει ξαναζητήσει δικαστικώς να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο του προσυμφώνου μεταξύ Reggeborgh Invest και Λ. Μπόμπολα, χωρίς αυτό το αίτημα να γίνει δεκτό από το αρμόδιο δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v