Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2021

Viva Wallet: Οι φιλόδοξοι αριθμοί και οι μπηχτές Καρώνη - Κινηματογραφικό ντιλ ενώνει βαριά ονόματα

Viva Wallet: Οι φιλόδοξοι αριθμοί και οι μπηχτές Καρώνη - Κινηματογραφικό ντιλ ενώνει βαριά ονόματα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις εκπροσώπων της Cinespace Chicago Film Studios για την απόκτηση του ακινήτου στο οποίο θα δημιουργηθούν κινηματογραφικά στούντιο, με στόχο τη φιλοξενία διεθνών παραγωγών, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα των δισεκατομμυρίων δολαρίων που επενδύονται στην έβδομη τέχνη!

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Cinespace Chicago Film Studios, της οποίας ηγείται ο ομογενής επιχειρηματίας Άλεξ Πίσιος, έχει δρομολογήσει τη σύναψη deal για την υλοποίηση του project με τον μικρότερο γιο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου -ιθύνοντος νου της Costa Navarino στη Μεσσηνία-, Χρήστο Κωνσταντακόπουλο της Faliro Productions, αλλά και με τον ισχυρό άνδρα των Media Θοδωρή Κυριακού.

Η Cinespace δεν είναι τυχαία στον χώρο του κινηματογράφου. Ηχηρά ονόματα όπως το Netflix, η Amazon, η Disney/Fox και η Apple συμπεριλαμβάνονται στο πελατολόγιο της μεγαλύτερης κινηματογραφικής εταιρείας εκτός Λος Άντζελες, στα πλατό της οποίας έχουν γυριστεί μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως.

 

VIVA WALLET: Πέντε νούμερα ανέφερε σε χθεσινή εκδήλωση της Viva ο ιδρυτής και CEO του ομίλου Χάρης Καρώνης. Το πρώτο και πλέον σημαντικό είναι ότι στόχος του management team είναι να φθάσει την αποτίμηση του ομίλου στο 1,5 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί ο στόχος, που τίθεται πρώτη φορά δημόσια, θα πρέπει να υπάρξει τα επόμενα χρόνια γεωμετρική ανάπτυξη εργασιών, η οποία θα τροφοδοτηθεί από τις εξής ενέργειες:

Η Viva σχεδιάζει ήδη από πέρσι τη σύναψη συνεργασίας με επενδυτές, που θα βάλουν 500 εκατ. ευρώ σε ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV). Η Viva θα αντλεί ρευστότητα από το SPV για να δανείζει τους πελάτες- εμπόρους της και εν συνεχεία θα πουλά τις απαιτήσεις στο όχημα ειδικού σκοπού. Προβλέπεται, επίσης, η σταδιακή άντληση κεφαλαίων ως 350 εκατ. ευρώ από τις αγορές, που θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη εργασιών. Μέρος αυτών θα αντληθεί, φανταζόμαστε, από το IPO στο οποίο προσβλέπουν όλοι οι μέτοχοι της Viva. Από τον Λάτση και την Diorama έως τη Hedosophia και τον κινεζικό όμιλο Tencent, που κάλυψε το τελευταίο ΜΟΔ.

Στο τέλος της φετινής χρονιάς, οι διεθνείς δραστηριότητες θα φθάσουν να συνεισφέρουν το 90% των ενοποιημένων πωλήσεων.

Υ.Γ.: Δεν έλειψαν, φυσικά, οι επιθέσεις στον ανταγωνισμό. «Μας πετούν πέτρες και άμμο», ανέφερε κάποια στιγμή ο κ. Καρώνης, ενώ σημείωσε ότι μετά τα διαδοχικά προγράμματα εθελούσιας εξόδου, οι τράπεζες έχουν μείνει με... δευτεροκλασάτα στελέχη.

Όπως πάντα, ποταμός…


ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ: Προς το παρόν, όλες σχεδόν οι εισηγμένες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα Α' τριμήνου δήλωσαν αισιόδοξες ότι δεν θα επηρεαστούν από την έντονη αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών.

Άλλες επειδή έχουν προχωρήσει σε κινήσεις αντιστάθμισης για όλο τον χρόνο, άλλες λόγω συνδυασμού υψηλού στοκ και στρατηγικών συνεργασιών με τους βασικούς τους προμηθευτές και οι περισσότερες, λόγω της δυνατότητας να μετακυλίσουν τις αυξήσεις στους πελάτες τους.

Μια πιο ρεαλιστική εικόνα θα έχουμε στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v