Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2021

Πανδημία: Οι ελληνικοί αριθμοί που καίνε (και) τον τουρισμό! - Η ΑΜΚ της Ελλάκτωρ και το νέο «άνοιγμα» της e-food

Πανδημία: Οι ελληνικοί αριθμοί που καίνε (και) τον τουρισμό! - Η ΑΜΚ της Ελλάκτωρ και το νέο «άνοιγμα» της e-food

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Γράφαμε εδώ στη στήλη, λίγο μετά το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ότι δυστυχώς, η Ελλάδα δεν ξεκινούσε την τουριστική σεζόν από την εξαιρετικά προνομιακή θέση που είχε την ίδια περίοδο το 2020.

Η κατάσταση ωστόσο δεν έχει καλυτερέψει, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, όπως θα δούμε αυτή τη φορά σε διαγραμματική μορφή.

Το πρώτο διάγραμμα αφορά τον μέσο ποσοστιαίο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά, που στην περίπτωσή μας ξεπερνά το 153%.

Ομοίως, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών στα κρούσματα (ανά εκατομμύριο κατοίκους) στην Ελλάδα εμφανίζεται με στοιχεία έως 06/07/2021 πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι από την Ιταλία, αλλά χαμηλότερα από την Ισπανία και την Πορτογαλία.


Στους καταγεγραμμένους θανάτους όμως, με βάση τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών, ανά εκατομμύριο πληθυσμού και παρά τη ραγδαία μείωση του τελευταίου διαστήματος, η χώρα μας εξακολουθεί να είναι υψηλότερα όχι μόνο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από όλες τις τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες της Νότιας Ευρώπης.




Mε λίγα λόγια, από «επιδημιολογικά PR» η θέση της χώρας δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι κι αυτό συμβαίνει «εδώ και τώρα», χωρίς να λάβουμε υπόψη το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης δεδομένων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που βεβαίως δεν αφορά μόνον εμάς αλλά τον κόσμο όλο.

Τι άλλο προσφέρουν αυτά τα διαγράμματα; Μια ευκρινή εικόνα των λόγων για τους οποίους θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να επανεξετάσουν τη στάση τους. Πριν φτάσει το φθινόπωρο, που ήταν πολύ σκληρό για τη χώρα μας πέρυσι, παρότι είχε ξεκινήσει από πολύ πιο χαμηλή «βάση εκκίνησης» στα κρούσματα…

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κανονικά προχωρά η διαδικασία έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ.ευρώ, διατείνεται η πλευρά της Ελλάκτωρ, απαντώντας ευθέως σε σχόλια που αφορούν σε καθυστερήσεις λόγω «σκοτεινών σημείων». Κατά τις ίδιες πηγές, όλες οι ερωτήσεις ή τα πρόσθετα στοιχεία που ενδεχομένως ζητά η Ε.Κ. εντάσσονται στη συνήθη διαδικασία και στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία.

Εκτιμούν δε ότι η τελική απόφαση της Ε.Κ. θα εκδοθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος, ώστε η αύξηση να ξεκινήσει άμεσα.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η «αντίπαλη» πλευρά, των μετόχων της Greenhill Invest του εφοπλιστικού διδύμου Μπάκου-Καϋμενάκη, επιμένει πως υπάρχουν θέματα που χρήζουν περαιτέρω ενημέρωσης, θέτοντας πάντοτε ζήτημα «προστασίας του επενδυτικού κοινού».

Υπενθυμίζεται ότι η Greenhill Investment, μετά και τον επεισοδιακό αποκλεισμό της από την τακτική γενική συνέλευση της Eλλάκτωρ, σκόπευε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κίνηση που ισχυρίζεται ότι ήδη έχει πράξει.

Από την άλλη, η διοίκηση της Eλλάκτωρ -τουλάχιστον έως χθες- δεν είχε καμιά σχετική ενημέρωση για την άσκηση ένδικων μέτρων εκ μέρους της Greenhill…


E-FOOD: Μοντέλο supermarket φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η e-food με τα φαρμακεία και τα καλλυντικά. Στα supermarket έκανε την αρχή μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με την αλυσίδα Σκλαβενίτης -την οποία διατηρεί. Αλλά ένα χρόνο μετά έχει αναπτύξει ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο mini markets, από Ola stores μέχρι Kiosky’s.

Εδώ και τρεις μήνες, η e-food έχει αρχίσει και delivery ειδών φαρμακείου. Προσφέρει τη δυνατότητα delivery όλων των προϊόντων φαρμακείου που διατίθενται μέσω διαδικτύου, από παραφαρμακευτικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής μέχρι καλλυντικά.

Η εταιρεία προς το παρόν έχει αποκλειστική συνεργασία με tofarmakeiomou του Θοδωρή Σακόπουλου. Αλλά κυοφορούνται εξελίξεις στην αγορά τόσο των φαρμακείων που διαθέτουν ψηφιακό κανάλι όσο και των εταιρειών καλλυντικών για πιθανές συνέργειες στο μέλλον...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v