Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2021

Εμβόλια στον κάλαθο των αχρήστων! -Στον... «κουβά» η εστίαση -Παράταση για το Sunshine της Πειραιώς

Εμβόλια στον κάλαθο των αχρήστων! -Στον... «κουβά» η εστίαση -Παράταση για το Sunshine της Πειραιώς

ΕΣΤΙΑΣΗ: Με τον … αραμπά κινείται η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις της εστίασης, για τη λήψη του κεφαλαίου κίνησης.

Αν και η υποβολή αιτήσεων, έχει αρχίσει από τις 12 Μαϊου και μέχρι χθες, είχαν κατατεθεί συνολικά 21.927 αιτήσεις, οι εγκρίσεις χρηματοδότησης – εντάξεις στο σχετικό πρόγραμμα, ανέρχονται στις μόλις 1.867 με το ποσό που έχουν να λάβουν να είναι συνολικά 25,9 εκατ. ευρώ από τα 330 εκατ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

Από τις 21.927 συνολικά αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, έως τώρα έχουν απορριφθεί οι 674, οι οποίες αν αθροιστούν με τις 1.867 αιτήσεις που ήδη έχουν εγκριθεί, αποδεικνύεται με στοιχεία ότι 19.386 αιτήματα παραμένουν στα … συρτάρια του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.

Είναι προφανές, ότι στην περίπτωση που δεν επιταχυνθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων, πολλοί εστιάτορες που καίγονται εδώ και τώρα για χρηματοδότηση, θα λάβουν την ενίσχυση, του χρόνου, τέτοιο καιρό.

Κοινώς, αντί να πάνε ταμείο, πάνε στον... «κουβά». 

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Παράταση για τις 10 Αυγούστου πήρε η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το project Sunshine της Πειραιώς.

Το χαρτοφυλάκιο, δηλαδή, με συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), μικτής λογιστικής αξίας 535 εκατ. ευρώ, που έχει βγάλει προς πώληση η Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας έχουν περάσει τέσσερα σχήματα. Ήτοι, οι Bain, Fortress, η κοινοπραξία Canadian Professional Insurance Broker (CPIB) με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης επισφαλών περιουσιακών στοιχείων Hipoges καθώς και το σχήμα DEVA-Qquant.

 

ΕΜΒΟΛΙΑ: Και ενώ όλος ο κόσμος και κυρίως ο αναπτυσσόμενος ψάχνει δόσεις, σε κάποιες χώρες μεγάλες παρτίδες κινδυνεύουν να καταλήξουν στα σκουπίδια. Ρουμανία και Βουλγαρία διαθέτουν εμβόλια, δεν βρίσκουν όμως… μπράτσα να τα χορηγήσουν.

Η διστακτικότητα των πολιτών στις δύο χώρες αποδίδεται στο «κακό ιστορικό» των κρατικών αρχών και τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι (σπάνιες) παρενέργειες από το AstraZeneca.

Σε κάθε περίπτωση όπως διαβάζουμε στη Ρουμανία 30.000 δόσεις είναι στο παρά πέντε της λήξης, ενώ στη Βουλγαρία 20.000.

Αμφότερες θέλουν να καθυστερήσουν οι νέες παραδόσεις μέχρι να εξαντλήσουν τα υφιστάμενα αποθέματα.

Το γράφουμε επειδή ενημερωθήκαμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές παρτίδες που λήγουν τον Αύγουστο και ουδείς θα ήθελε να καταλήξουν στα... σκουπίδια. 

 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v