Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2021

Θεοχάρης: Κούφιες υποσχέσεις και... κουφές δηλώσεις - Δύο οριζόντια μέτρα στον τουρισμό

Θεοχάρης: Κούφιες υποσχέσεις και... κουφές δηλώσεις - Δύο οριζόντια μέτρα στον τουρισμό

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «Δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις στη Μύκονο», υποστήριξε χθες ενώπιον της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ναι, ο ίδιος που είχε προ μηνών -από τη Βουλή και πάλι- υποσχεθεί στον κόσμο της τουριστικής βιομηχανίας «κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζόμενων στον χώρο», χωρίς βεβαίως να γίνει κάτι τέτοιο.

Σχολίασε μάλιστα χθες ο κ. Θεοχάρης ότι «οι ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων το γράφουν»,(δηλαδή όλων των μέσων, ακόμη και των πλέον φιλοκυβερνητικών), με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στο twitter.

Όπου μεταξύ άλλων, έπαιζε βίντεο με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Θεοχάρη μιξαρισμένο με δηλώσεις… τουριστών αλλά και επιχειρηματιών του νησιού στον ΑΝΤ1 για τις ακυρώσεις που επέφερε ο περιορισμός του νυχτερινού ωραρίου και το απαγορευτικό στη μουσική.

Καλά που δεν μας είπε ότι… αυξήθηκαν οι κρατήσεις, να μας κουφάνει τελείως!

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Συναγερμός έχει σημάνει στην τουριστική αγορά, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και το lockdown στην κοσμοπολίτικη Μύκονο «απειλούν» την πορεία της φετινής σεζόν και εντείνουν έτι περαιτέρω την αβεβαιότητα.

Όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι, πάντως, η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού και όχι τουρίστες, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλοί απασχολούμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες, περίπου το 30% των εργαζομένων στα ξενοδοχεία είναι τώρα ανεμβολίαστο και δεν προτίθεται να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, ωστόσο, και με στόχο να αποτρέψει τα χειρότερα στο pick του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει δύο νέα οριζόντια μέτρα, προκειμένου να θωρακίσει τον τουρισμό.

Το κυβερνητικό επιτελείο λοιπόν προσανατολίζεται, αφενός, στη διενέργεια ενός έξτρα υποχρεωτικού τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό, το κόστος του οποίου θα το επωμιστεί ο εκάστοτε επιχειρηματίας και αφετέρου, στο να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να μεταφέρουν όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας που απαιτούν στενή επαφή με τους τουρίστες σε άλλες.

Ιδωμεν…

 

MERE: Το 5ο της κατάστημα στην Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει η ρωσική αλυσίδα, η οποία κάνει το ντεμπούτο της σχετικά αθόρυβα. Με όπλο, όπως υποστηρίζει, τις χαμηλές τιμές, διεκδικεί μερίδιο στο εγχώριο λιανεμπόριο όπου λειτουργεί ήδη τέσσερα καταστήματα, με πιο πρόσφατο αυτό στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που άνοιξε στα τέλη Ιουνίου.

Στέλεχος της εταιρείας μάς μεταφέρει ότι οι πελάτες της αλυσίδας είναι κυρίως καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα, που επιλέγουν με βάση τη χαμηλότερη τιμή και όχι τόσο την ποικιλία ή την εμπειρία στο κατάστημα. Αναφέρει ως παράδειγμα ότι κατεψυγμένο χταπόδι που πωλείται προς 11 ευρώ στον ανταγωνισμό, στα καταστήματα της MERE πωλείται προς 4 ευρώ, αλλά και άλλα παραδείγματα.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με Έλληνες παραγωγούς και χονδρεμπόρους, οι οποίες καλύπτουν το 80% των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της. Μερίδιο 20% αφορά εισαγωγές προϊόντων από τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v