Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2021

Εθνική: Πενιχρή συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας-Γιατί βλέπει ταχύτερη μείωση του CoR

Εθνική: Πενιχρή συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας-Γιατί βλέπει ταχύτερη μείωση του CoR

ΕΤΕ-ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Πενιχρή ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στα κίνητρα πρόωρης αποχώρησης, που παρείχε το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις β' τριμήνου, στο πρόγραμμα, που έληξε στο τέλος Ιουνίου, συμμετείχαν συνολικά 183 εργαζόμενοι (182 από την τράπεζα). Στόχος ήταν να αποχωρήσουν τουλάχιστον 350 εργαζόμενοι, ενώ υπήρξαν και δημοσιεύματα, που έθεταν τον πήχη στα 650 άτομα.

Το πρόγραμμα παραμένει άτυπα ανοικτό για όσους δηλώσουν συμμετοχή, ενώ είναι αρκετά πιθανό να προσφερθούν νέα κίνητρα ακόμη και πριν κλείσει η φετινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική σχημάτισε στο α’ τρίμηνο πρόβλεψη 53 εκατ. ευρώ, για νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ή για αποχωρήσεις υπαλλήλων, που έκαναν φέτος χρήση του περσινού προγράμματος.

ΕΤΕ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις πληρωμών πελατών της Εθνικής, που είχαν ενταχθεί σε moratoria (σ.σ. μόλις το 3% παρουσιάζει καθυστέρηση πληρωμών άνω των 90 ημερών, ενώ 1% παρουσιάζει καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών) δημιουργούν στη διοίκηση της τράπεζας βάσιμες προσδοκίες, για μειωμένες προβλέψεις στο προσεχές μέλλον.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην έκθεση, που συνοδεύει τα αποτελέσματα «έχουμε βάσιμες προσδοκίες ότι θα σημειώσουμε καλύτερη επίδοση, έναντι του στόχου, για το κόστος πιστωτικού κινδύνου (Cost of Risk-CoR)».

 

ΕΤΕ-ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Κέντρα διαχείρισης απαιτήσεων, με βασικό αντικείμενο τις ρυθμίσεις δανείων μικρών επιχειρήσεων, δημιουργεί στο δίκτυο καταστημάτων της η Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v