Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2021

Ο αρχιτέκτονας μεγάλων ντιλ Ν. Σταθόπουλος-Ψήφος εμπιστοσύνης από Moody’s στην Coca Cola HBC

Ο αρχιτέκτονας μεγάλων ντιλ Ν. Σταθόπουλος-Ψήφος εμπιστοσύνης από Moody’s στην Coca Cola HBC

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι κατακαλόκαιρο, εποχή για διακοπές και ξεκούραση για τους περισσότερους. Οχι όμως και για τον partner της της BC Partners και πρόεδρο στην Portfolio Management Committee. Πριν καν κλείσει μήνας ανακοίνωσε δεύτερο ντιλ που δεν μετριέται σε εκατομμύρια αλλά… δισεκατομμύρια.

Χθες ανακοινώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση της Wind, κίνηση που δίνει τεράστιες δυνατότητες συμπράξεων με την Nova η οποία είχε αποκτηθεί προ ενός έτους.

Είναι μια μεγάλη εξαγορά που ακολουθεί μια μεγάλη πώληση. Στις 20 Ιουλίου είχε ανακοινώσει την πώληση της Pharmathen στο private equity fund της Partners Group, μέσα από ένα χρυσοφόρο ντιλ που αποτίμησε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε 1,6 δισ. ευρώ. Και πώς να μην είναι χρυσοφόρο όταν το 2015 είχε αγοραστεί πλειοψηφικό ποσοστό έναντι μόλις 475 εκατ. ευρώ.

Κι’ αν αυτά τα ντιλς είναι περισσότερο γνωστά λόγω ελληνικού ενδιαφέροντος, δεν είναι τα μοναδικά. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, αρχές Ιουνίου έγινε γνωστή η δημιουργία fund που συγκέντρωσε 1 δισ. ευρώ για να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Springer Nature.

Κινήσεις έγιναν και από την ίδια την United Group, στην οποία επίσης είναι πρόεδρος ο Νίκος Σταθόπουλος. Τον Ιούλιο αγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό στην κροατική Optima Telekom που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου και την συνδρομητική τηλεόραση. Στην χώρα ο όμιλος δραστηριοποιείται με το σήμα Telemach.

Δεν τα λες και λίγα…

 

COCA COLA HBC. Ψήφο εμπιστοσύνης στην κίνηση της Coca Cola HBC να εξαγοράσει την αιγυπτιακή Coca Cola Bottling Company of Egypt, δίνει η Moody’s. Εξηγεί ότι θα αυξήσει τη γεωγραφική διασπορά της εταιρείας ενώ θα προσθέσει περίπου 50-60 εκατ. ευρώ στα ετήσια EBITDA.

O οίκος βέβαια επισημαίνει ότι με την κίνηση αυτή αυξάνει η έκθεση της εταιρείας στην μεταβλητότητα των αναπτυσσόμενων αγορών την οποία προκαλούν οι μεταβολές στις ισοτιμίες και τη ζήτηση και ίσως διαβρώσει οριακά τα περιθώρια κέρδους του ομίλου.

Μεσοπρόθεσμα, όμως, δηλώνει η Moody’s τα περιθώρια θα βελτιωθούν. Αλλώστε η Coca Cola HBC έχει παράδοση σ’ αυτό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v