Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2021

Πόσο κοστίζει το τετραγωνικό για μπίζνες στο Ελληνικό - Η τράμπα των Μινωικών και τα παρκαρισμένα τρισεκατομμύρια

Πόσο κοστίζει το τετραγωνικό για μπίζνες στο Ελληνικό - Η τράμπα των Μινωικών και τα παρκαρισμένα τρισεκατομμύρια

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Σε… τράμπα πλοίων προχώρησαν προ οκταμήνου η «Μινωικές Γραμμές» και η συνδεδεμένη εταιρεία του ομίλου Γκριμάλντι «Grimaldi Euromed S.p.A.». H «Μινωικές» πούλησε το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ στην Grimaldi Euromed S.p.A. έναντι ποσού 70,8 εκατ. ευρώ και απέκτησε έναντι ίσου τιμήματος το M/V CRUISE BONARIA από την ίδια εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ανταλλαγή μέσω αγοραπωλησίας ήταν να διενεργηθεί τους πρώτους μήνες του 2020, αλλά μετατέθηκε λόγω της πανδημίας.

Οι τιμές πώλησης καθορίστηκαν με βάση τις αγοραίες αξίες των δύο πλοίων, κατά την ημερομηνία υπογραφής των αντίστοιχων συμφωνητικών πώλησης.

 

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Σε επίπεδα-ρεκόρ έφτασε το ποσό που «παρκάρουν» επενδυτές στο reverse repurchase program που έχει ενεργοποιήσει η αμερικανική Fed. Με τα επιτόκια ανά τον κόσμο να είναι χαμηλά ή ακόμα και αρνητικά, η ζήτηση για τη συγκεκριμένη γραμμή έχει εκτοξευτεί καθώς οι παίκτες αναζητούν «παραδείσους» στους οποίους θα παρκάρουν μετρητό ή χαμηλού ρίσκου ενεργητικό προκειμένου να μη διαβρωθεί η αξία του.

Την περασμένη εβδομάδα, το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 1,12 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αγορών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες, που έχουν οδηγήσει στο ναδίρ τα επιτόκια. Επισημαίνουν, δε, όπως διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο, ότι αν η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν είχε ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα βλέπαμε αρνητικά επιτόκια ακόμα και στα αμερικανικά έντοκα γραμμάτια!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΤΙΜΕΣ: Περίπου 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο προβλέπεται, βάσει του MoU, να καταβάλει ο όμιλος Φουρλής (Trade Estates) στη Lamda, για να αγοράσει τμήμα (σ.σ. 30 στρέμματα) οικοπέδου, επί του οποίου θα αναπτύξει Retail Park. Η επένδυση για την ανάπτυξη των big boxes κοστολογείται πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Η Πειραιώς Financial Holdings θα πληρώσει στη Lamda 3.675 ευρώ το τετραγωνικό, για να παραλάβει με το… κλειδί στο χέρι, ως το 2025, κτίρια γραφείων επιφάνειας 40 χιλ. τετραγωνικών μέτρων.

Tα κεντρικά της τράπεζας θα στεγαστούν πάνω από το Mall της Λ. Βουλιαγμένης και οι υπόλοιπες υπηρεσίες σε όμορο κτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v