Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2021

«Τυράκι» για τους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής - Στηρίζει την Premia Properties ο βασικός μέτοχος

«Τυράκι» για τους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής - Στηρίζει την Premia Properties ο βασικός μέτοχος

ETE- FRONTIER: Όπως αποκάλυψε ο Χαμαιλέων, όλες σχεδόν οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για τη μεγάλης κλίμακας τιτλοποίηση Frontier προβλέπουν δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού από τη Διεύθυνση Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας, στον servicer που θα αναλάβει τη διαχείριση των δανείων.

Η πρόταση της κοινοπραξίας Bain-Fortress-doValue προβλέπει τη δυνατότητα μεταφοράς περίπου 150 εθνικάριων στην doValue.

Με δεδομένο, όμως, ότι δύσκολα θα βρεθούν υπάλληλοι της Εθνικής πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου, για να μεταφερθούν με τα ίδια δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, η προσφορά της κοινοπραξίας έχει την εξής ρήτρα: καλύπτει μέρος της εθελουσίας εξόδου για έως 150 άτομα.

Το ύψος της αποζημίωσης θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό όσων δεχθούν να μεταφερθούν.

 

PREMIA PROPERTIES: Την προφανή διάθεση στήριξης της τιμής της μετοχής της Premia Properties έδειξε ο βασικός της μέτοχος Ηλίας Γεωργιάδης.

Έτσι, όταν την προηγούμενη εβδομάδα (20 Αυγούστου) ο τίτλος πλησίαζε το επίπεδο της δημόσιας εγγραφής του Ιουλίου (1,44 ευρώ), βγήκε και αγόρασε 70.000 τεμάχια με μέσο κόστος κτήσης το 1,4935 ευρώ.

Φαίνεται πως η αγορά «έλαβε το μήνυμα» και η μετοχή σκαρφάλωσε στη συνέχεια σε υψηλότερα επίπεδα.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Συνεχίζουν και φέτος να είναι χαμηλά τα μερίδια αγοράς των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών στην κυπριακή αγορά.

Για παράδειγμα, στον κλάδο ζωής που κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο «έτρεξε» με +5,1%, η Εθνική Ασφαλιστική σημείωσε μερίδιο 3,4%, η Altius 6,3% και η Prime του Δημήτρη Κοντομηνά 5,5%. Μιλάμε δηλαδή για ένα αθροιστικό ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 20%, όταν η Eurolife (Τράπεζα Κύπρου) ελέγχει το 28,1%, η πολυεθνική CNP το 24,1%, η Hellenic (Ελληνική Τράπεζα) το 8,1% και η κυπριακή Universal Life το 12,9%.

Ακόμη πιο μικρά είναι τα μερίδια αγοράς των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών στους γενικούς κλάδους της κυπριακής αγοράς: Εθνική 3,7%, Altius 3,5%, Υδρόγειος 3,3%, Prime 2,2% και η Interamerican με 1,3%, η οποία όμως δραστηριοποιείται μόνο στον κλάδο οχημάτων μέσω της Anytime και κερδίζει σταδιακά μερίδιο αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v