Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2021

Ντρίμπλα Eurobank για το Mexico - Ο πόλεμος που κήρυξε η Nomura και οι άφαντοι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Ντρίμπλα Eurobank για το Mexico - Ο πόλεμος που κήρυξε η Nomura και οι άφαντοι ξενοδοχοϋπάλληλοι

EUROBANK-MEXICO: Δεσμευτική επιστολή ανάμεσα στη Eurobank Holdings, τη Eurobank και την doValue S.p.A. για την πώληση του 95% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Mexico υπογράφηκε τον περασμένο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αναφορές του Euro2day.gr.

Αυτό προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της Eurobank Holdings, στην οποία μεταβιβάζεται το 95% των mezzanine και junior notes ομολογιών από τη Eurobank, προκειμένου να μην εγγράψει η τελευταία τη μικρή κεφαλαιακή επίδραση.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πολλά και διαφορετικά είναι τα σημάδια της πανδημίας στον τουριστικό κλάδο. Ένα εξ αυτών είναι η έλλειψη προσωπικού που καταγράφεται κατά τη διαδικασία επανεκκίνησης. Μόνο η αλυσίδα Marriott καταγράφει έλλειψη 10.000 υπαλλήλων στα 600 ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στις ΗΠΑ και ψάχνει απεγνωσμένα προσωπικό.

Μετά τα lockdown, τις απολύσεις και τις αναστολές εργασίας, ο κλάδος δεν θεωρείται πλέον από πολλούς εργαζόμενους ως «αξιόπιστος» για το χτίσιμο καριέρας. Ετσι η προσέλκυση προσωπικού δείχνει δύσκολη υπόθεση, παρά τα μπόνους πρόσληψης που προσφέρουν οι εταιρείες.

Αμα ραγίσει το γυαλί…

 

NOMURA: Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι δύσκολες για τους απανταχού καπνίζοντες, αλλά μάλλον η ιαπωνική Nomura το… παρατράβηξε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους υπαλλήλους της.

Η εταιρεία ακύρωσε με εσωτερικό memo την πρακτική του διαλείμματος 10 λεπτών για τσιγάρο, ζητώντας από τους υπαλλήλους της, εάν αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια του ωραρίου, να μην επιστρέψουν στο γραφείο τους για 45 λεπτά. Πρακτικά σπάει το ταμπού του ολιγόλεπτου διαλείμματος, ζητώντας από τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν το διάλειμμα φαγητού για να καπνίσουν, αντί των ωρών εργασίας.

Μάλιστα η κίνηση αυτή επιβάλλεται με εσωτερική ενημέρωση, χωρίς να κάνει διαχωρισμό μεταξύ των εργαζόμενων στο γραφείο και αυτών που εργάζονται από το σπίτι (πάνω από το 50% των υπαλλήλων της), λόγω των μέτρων της πανδημίας!

Αν και η επενδυτική τράπεζα δεν ανακοίνωσε ποινές για τους παραβάτες, η κίνηση είναι ιδιαιτέρως οδυνηρή για τους καπνιστές, καθώς η Nomura κλείνει και όλες τις αίθουσες καπνιστών από τον Οκτώβριο. Να σημειωθεί ότι τόσο στο Τόκιο όσο και σε άλλες ιαπωνικές πόλεις απαγορεύεται ήδη το κάπνισμα στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους.

Δύσκολοι καιροί για καπνιστές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v