Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 7 2021

Παίζει με τη φωτιά η Κεραμέως - Xρησμός Πάιατ για τους υδρογονάνθρακες - Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο… πνευματικός

Παίζει με τη φωτιά η Κεραμέως - Xρησμός Πάιατ για τους υδρογονάνθρακες - Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο… πνευματικός

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Μπορεί να τη... γλίτωσε στον ανασχηματισμό η υπουργός Παιδείας, τώρα όμως φαίνεται να παίζει πραγματικά με τη φωτιά, σε ό,τι αφορά το πολιτικό της μέλλον. Τόσο το «50%+1» στον αριθμό κρουσμάτων που θα απαιτείται για να διακόψει μαθήματα μια τάξη όσο και η δήλωσή της «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή, επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στη τάξη» έχουν ήδη προκαλέσει καταιγίδα από οργισμένα σχόλια αναγνωστών, ακόμη και στα πλέον φιλοκυβερνητικά μέσα. Κι αυτό λέει πολλά, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία.

Ως γνωστόν, η ελληνική οικογένεια έχει τα παιδιά της ως «κόρη οφθαλμού», ενώ τα ποσοστά εμβολιασμένων παιδιών στην ηλικία κάτω των 15 είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά χαμηλά (οι πλατφόρμες άνοιξαν ντάλα καλοκαίρι, αλλά και οι δισταγμοί είναι μεγάλοι, ενώ κάτω από τα 12 δεν προβλέπεται καν -προς το παρόν τουλάχιστον- εμβολιασμός).

Αφενός, λοιπόν, δύσκολο να υπάρξουν 3-4 κρούσματα σε μια τάξη (ούτε λόγος για 10 ή παραπάνω) και να μη φοβηθεί ο γονιός, είτε θέλει είτε δεν θέλει η κα Κεραμέως και η όποια επιστημονική επιτροπή. Κι αφετέρου, οι γονιοί -που είναι και ψηφοφόροι- δεν ξεχνούν εύκολα τέτοιους «τσαμπουκάδες», που σχετίζονται με το αν θα φοβηθούν ή όχι για το παιδί τους.

Ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα, μήπως να το πάρει λίγο… αλλιώς η κα υπουργός;

 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Όταν ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε (μέσω της συνέντευξής του στο Open) ότι ο Παύλος Πολάκης εμβολιάσθηκε, πρόσθεσε ότι ο βουλευτής τού έστειλε με sms τα αποδεικτικά του εμβολιασμού.

Αυτή ήταν η μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ο κ. Πολάκης τού έστειλε την Κυριακή το βίντεο με όλο… το τελετουργικό του εμβολιασμού, κάνοντας τον Τσίπρα «να σκάσει στα γέλια».

Αμέσως μετά τη μετάδοση της συνέντευξης, ο βουλευτής ανέβασε στα social media το βίντεο αλλά και τη διαβεβαίωση που είχε δώσει στις αρχές του καλοκαιριού ότι θα έκανε το εμβόλιο το φθινόπωρο, όταν θα είχε ολοκληρωμένη εικόνα, αφενός, από τις τελευταίες κλινικές δοκιμές του εμβολίου και, αφετέρου, από κάποιες ειδικές εξετάσεις που θα έκανε ο ίδιος εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Γνωστοποίησε επίσης ότι προτίμησε το Pfizer επειδή παρέχει μεγαλύτερη προστασία στις μεταλλάξεις.

Γιατί ανησύχησαν στο Μαξίμου… με τον εμβολιασμό Πολάκη; Πέραν του προφανούς (σ.σ. έχασαν ένα ισχυρό όπλο επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ), φοβούνται ότι, πλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρωτάει πιεστικά τη ΝΔ… ποιοι από τους δικούς της βουλευτές παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζεται ότι μία «γαλάζια» βουλευτής έχει πει ότι δεν σπεύδει σε ραντεβού, διότι δεν την παροτρύνει ο πνευματικός της...

 

ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ: Πολύ σωστά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συνδέει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των δύο μεγάλων projects για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι κάτοχοι των αδειών. Λέγε με, ExxonMobil και Total.

Ως εταιρείες-κολοσσοί, εφόσον αποφασίσουν να ξεκινήσουν τις έρευνες, θα λειτουργήσουν ως εγγυητές για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Από αυτή την άποψη, έχει σημασία και η εκτίμηση που διατύπωσε ο κ. Πάιατ στη συνέντευξη που έδωσε στο Greece Investor Guide. Ότι η ExxonMobil συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα αυτό.

Βεβαίως, εκκρεμεί η απόφαση της κοινοπραξίας (ExxonMobil-Total-ΕΛ.ΠΕ.) για το αν θα πραγματοποιήσουν τις σεισμικές έρευνες τον χειμώνα, αφού αναβλήθηκαν τον προηγούμενο λόγω της πανδημίας.

Εάν υπάρξει και δεύτερη αναβολή, θα χρειαστεί να ζητηθεί παράταση από την ΕΔΕΥ, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει. Πάντως, υπέρ της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στη χώρα τάσσεται ξεκάθαρα η ΕΔΕΥ, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο δεν εμποδίζεται από την πράσινη μετάβαση.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο ως «καύσιμο-γέφυρα» αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και η χώρα μας μπορεί να αναδειχθεί σε κόμβο φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ήδη διαθέτει σημαντικές υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v