Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2021

Τα θετικά σινιάλα για ΧΑ και τα αποκαλυπτήρια για ΔΕΠΑ - Τι αλλάζει η Πειραιώς στον «Ερμή»

Τα θετικά σινιάλα για ΧΑ και τα αποκαλυπτήρια για ΔΕΠΑ - Τι αλλάζει η Πειραιώς στον «Ερμή»

EXAE: Τα θετικά μηνύματα για την πορεία της ΕΧΑE ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, καθώς κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το ποσοστό ανόδου της αξίας των συναλλαγών διευρύνθηκε και τα μηνύματα για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από εισηγμένες εταιρείες αυξήθηκαν.

Ειδικότερα, ενώ κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η μέση ημερήσια αξία των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο ΧΑ αυξήθηκε κατά 8%, με βάση τα στοιχεία και των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου, το ποσοστό ανόδου από την αρχή του έτους έχει σκαρφαλώσει στο 12,4% (74,6 έναντι 66,4 εκατ. ευρώ).

Χρηματιστηριακοί κύκλοι ελπίζουν ότι το ποσοστό αυτό ανόδου είτε θα διατηρηθεί είτε ακόμη και θα αυξηθεί περαιτέρω κατά τους υπόλοιπους τέσσερις μήνες της φετινής χρονιάς (μέση ημερήσια αξία το 2020 στα 65,8 εκατ. ευρώ), με δεδομένο ότι το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του περυσινού έτους ήταν ιδιαίτερα αδύναμο για το ελληνικό χρηματιστήριο.

ΥΓ: Τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ επηρεάζονται και από άλλους παράγοντες όπως π.χ. από το ύψος των αποτιμήσεων των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ, που φέτος είναι σαφώς υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

 

ΔΕΠΑ: Αύριο, Πέμπτη, θα γνωστοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως δείχνουν όλες οι συγκλίνουσες πληροφορίες, το όνομα της Italgas S.p.A. ως πλειοδότη για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, όπως επίσης και το βελτιωμένο τίμημα που κλήθηκε να καταθέσει. Η προθεσμία λήγει σήμερα και αύριο θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, που θα αποσφραγίσει τη νέα προσφορά και θα καταλήξει στην ανάδειξη του πλειοδότη. Η ανακοίνωση αναμένεται αργά το απόγευμα.

Έτσι, όπως πληροφορείται η στήλη, θα έχει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, όχι μόνον το όνομα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής εταιρείας που αποκτά το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, αλλά και το υψηλό τίμημα που, όπως λένε οι πληροφορίες, κατέβαλε.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν!

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η τράπεζα αποφάσισε να «σπάσει» τη δεύτερη συνθετική τιτλοποίηση σε δύο υπο-χαρτοφυλάκια (Ερμής ΙΙ και ΙΙΙ), χωρίς να αλλάξει η -αθροιστική- περίμετρος (δάνεια SMEs, ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ).

Απλά φέρνει μπροστά μέρος του οφέλους από την -αθροιστική- μείωση του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού κατά 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v