Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2021

Εκκρεμότητα… ετών το πακέτο στην Q&R - Στοίχημα με πολλούς αγνώστους η ΑΣΤΑΚ - Οι... χρυσές δουλειές στα delivery

Εκκρεμότητα… ετών το πακέτο στην Q&R - Στοίχημα με πολλούς αγνώστους η ΑΣΤΑΚ - Οι... χρυσές δουλειές στα delivery

WOLT: Χρυσές δουλειές κάνουν οι εταιρείες delivery στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώνουν οι νέοι παίκτες που συνεχίζουν να μπαίνουν στην αγορά (βλ. ουκρανική Rocket) αλλά και οι ισολογισμοί των εδραιωμένων παικτών.

Μετά το efood της Delivery Hero, η οποία ανακοίνωσε τζίρο 64,5 εκατ. ευρώ, αυξημένο σε ποσοστό 49,4%, τη δυναμική του κλάδου επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία της Wolt, που εμφάνισε κύκλο εργασιών 12,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 324,5%!

Η εταιρεία, που συμπληρώνει τρία χρόνια δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, χάρη στην εκτόξευση των παραγγελιών εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να τετραπλασιάσει το 2020 την κερδοφορία της, με λειτουργικά κέρδη 376,6 χιλ. ευρώ από 94,2 χιλ. ευρώ το 2019 και κέρδη μετά από φόρους 282,8 χιλ. ευρώ από 70,7 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

Τώρα στοχεύει, όπως αναφέρει στην οικονομική της έκθεση, σε περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών και επενδύει γι’ αυτό τον σκοπό σε νέες θέσεις εργασίας. 

 

Q&R: Χθες άλλαξε χέρια το 8,9% της Q&R προς 0,234 ευρώ, με πωλητή την εταιρεία APDK και αγοραστές τους βασικούς μετόχους της εισηγμένης και (προφανώς) φίλα προσκείμενους επενδυτές.

Πρόκειται για τη λήξη μιας εκκρεμότητας που κρατούσε χρόνια και χρόνια, καθώς η APDK ήταν μέτοχος της Q&R… από την εποχή του εκλιπόντος Θανάση Πουλιάδη, χωρίς από τότε να έχει προχωρήσει σε συναλλαγές και χωρίς -κατά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον- να δίνει το παρών στις γενικές συνελεύσεις της εισηγμένης.

Τελικά, μετά από μακρές συζητήσεις, το deal ολοκληρώθηκε χθες.

Βέβαια, το βασικό ζητούμενο για την Q&R είναι να εκμεταλλευτεί το θετικό περιβάλλον που διαγράφεται για τον κλάδο της πληροφορικής κατά τα επόμενα χρόνια (ειδικότερα για τα δημόσια έργα, στα οποία επικεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντός της) και να ανεβάσει δραστικά τις οικονομικές της επιδόσεις.

ΥΓ: Το γεγονός ότι οι βασικοί μέτοχοι και «φίλιες δυνάμεις» έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν το 8,9% της εταιρείας φαίνεται πως εκτιμήθηκε θετικά από τη χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα ο τίτλος να καταγράψει χθες σημαντικά κέρδη στο ταμπλό του ΧΑ.

 

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στην εταιρεία τα άγνωστα στοιχεία είναι περισσότερα από τα γνωστά, καθώς το σχέδιο της μητρικής τράπεζας (μετατροπή σε πλατφόρμα ακινήτων, με εκχώρηση της δραστηριότητας των συμβούλων και με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή) μένει να αποδειχθεί το πότε και πόσο θα επηρεάσει την αξία της εταιρείας.

Άγνωστο επίσης παραμένει το αν η ΑΣΤΑΚ θα συνεχίσει να είναι εισηγμένη στο ΧΑ ή θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την υποχώρηση της μετοχής από τα 10,5 κάτω από τα 9 ευρώ, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας παραμένει σαφώς χαμηλότερη από την καθαρή της θέση (στα 138 εκατ. ευρώ, όπως αυτή διαμορφώνεται στα εξαμηνιαία αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v