Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2021

Ραβασάκια... εισαγωγής καίνε φορολογούμενους - Η αλλαγή στρατηγικής της Lamda με τις βίλες και ένα ξενοδοχειακό μυστήριο!

Ραβασάκια... εισαγωγής καίνε φορολογούμενους - Η αλλαγή στρατηγικής της Lamda με τις βίλες και ένα ξενοδοχειακό μυστήριο!

ALPHA BANK: Δωρεάν 2.042,5 ομολογίες ενδιάμεσης διαβάθμισης και 14.285,15 ομολογίες χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Cosmos θα λάβουν οι μέτοχοι της Alpha Holding, εισηγμένης εταιρείας που ελέγχει τον όμιλο Alpha Bank.

Η τράπεζα κράτησε, ως είθισται, το 5% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης, η Davidson Kempner αγοράζει το 51% και το υπόλοιπο 44% θα αποδοθεί, δωρεάν, στους μετόχους της εισηγμένης.

 

LAMDA DEVELOPMENT: Τροποποιήθηκε, ελαφρώς, όπως πληροφορείται η στήλη, ο σχεδιασμός της Lamda για τις βίλες στο Ελληνικό. Ενώ αρχική πρόθεση του ομίλου ήταν να πωλήσει τις βίλες «με το κλειδί στο χέρι», τώρα θα πωλήσει μόνο τα οικόπεδα και δεν θα έχει καμία ανάμειξη ως developer.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Lamda έχει εισπράξει για την κράτηση από υποψήφιους αγοραστές βιλών στο παράκτιο μέτωπο και διαμερισμάτων στον Marina Residential Tower, 21 εκατ. ευρώ, μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων Β’ τριμήνου.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το 2021 είναι η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τα πολυτελή resorts, με τον high end τουρισμό να φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος που θα ανακάμψει από την υγειονομική κρίση.

Μπορεί η πλειονότητα των luxury θερέτρων ανά την Ελλάδα να μην είχε ελεύθερο δωμάτιο ούτε για δείγμα, ειδικά την περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης, ωστόσο σε ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής λέγεται ότι παρουσιάστηκε ένα περίεργο φαινόμενο.

Κρατήσεις έγιναν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, οι τουρίστες, με έναν μυστήριο τρόπο, δεν έφτασαν… ποτέ!

 

ΕΦΟΡΙΑ: Νέα λαβράκια φαίνεται πως πιάστηκαν στα δίχτυα της ΑΑΔΕ μέσω της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα κράτη, καθώς δεν είχαν δηλώσει στην εφορία εισοδήματα εξωτερικού από διάφορες πηγές. Τώρα καλούνται να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση, ώστε να πληρώσουν τον έξτρα φόρο που τους αναλογεί.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας πρόσφατα στο 6ο Thessaloniki Summit, είπε ότι «και πέρυσι και φέτος έχουμε εντοπίσει φορολογούμενους οι οποίοι είχαν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις κ.λπ. στο εξωτερικό, τα οποία δεν τα είχαν δηλώσει. Τα στοιχεία αυτά μας ήρθαν από την ανταλλαγή πληροφοριών και τους έχουμε ειδοποιήσει να έρθουν να τα δηλώσουν, δηλώνοντας ταυτόχρονα οτιδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να μειώνει τη φορολογική τους υποχρέωση».

Καλά ξεμπερδέματα. Η εφορία πλέον έχει μάτια παντού…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v