Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2021

Μια οδυνηρή επιβεβαίωση - Ο Οικονόμου και η… μπαρούφα - Tο «ορφανό» της οδού Ακαδημίας

Μια οδυνηρή επιβεβαίωση - Ο Οικονόμου και η… μπαρούφα - Tο «ορφανό» της οδού Ακαδημίας

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Οσο κραγιόν και να βάλεις στο γουρούνι, πάλι γουρούνι θα είναι. Η αγγλοσαξονική ρήση ταιριάζει γάντι σε όσους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, επικαλούμενοι τον καιρό και κάποιες χώρες της Βορείου Ευρώπης που επίσης έχουν αύξηση.

Πρόκειται για οδυνηρή επιβεβαίωση, αλλά η στήλη είχε προειδοποιήσει στις 8 Οκτωβρίου ότι η κατάργηση των «μίνι λοκντάουν» και τα περί «πλήρους ελευθερίας» διακινδύνευαν σοβαρή επιδείνωση στους δείκτες της πανδημίας κι ότι επρόκειτο περί επικίνδυνης ζαριάς.

Eκείνη τη μέρα, ο μέσος εβδομαδιαίος όρος των κρουσμάτων ήταν στις 2.170. Δεκαπέντε ημέρες μετά την εφαρμογή της «ελευθερίας», την κατάργηση των μίνι λοκντάουν κ.λπ., τα κρούσματα είχαν ήδη αυξηθεί κατά 50%, ενώ η αύξηση της τελευταίας εβδομάδας σε σχέση με την προηγούμενη έφτανε το 32%.

Έτσι, λίγο πριν τους εορτασμούς, τις λειτουργίες και τις παρελάσεις, με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα (ευτυχώς χωρίς μαθητικές παρελάσεις, που κόπηκαν την τελευταία στιγμή), είχαμε γράψει ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν για 4ο κύμα κι ότι μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι τέτοιο καιρό, πρέπει να θυμηθούμε «το δις εξαμαρτείν».

Η αποτίμηση της κατάστασης σήμερα είναι δυστυχώς απογοητευτική.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, τα κρούσματα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, ο μέσος όρος των νεκρών από τους 29 ανά ημέρα έχει φτάσει τους 50 (αύξηση περίπου 70%) και οι διασωληνωμένοι από 334 έφτασαν τους 441 (αύξηση πάνω από 30%).

Οι ΜΕΘ Covid που είναι ανοικτές, παρουσίαζαν προχθές κάλυψη 87% πανελλαδικά (για τις βεβαρυμένες περιοχές όλοι πλέον ξέρουμε τι γίνεται), την ώρα που οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία ξεπερνούν τις 320-340 κάθε μέρα!

Ωστόσο ακόμη και σήμερα, «ούτε σκέψη» για περιορισμούς, για μίνι λοκντάουν τη νύχτα, για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών ή για (σοβαρό) έλεγχο της τήρησης των μέτρων στους ναούς της πίστης.

Θα διακινδυνεύσουμε λοιπόν μια ακόμη εκτίμηση. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτά τα «ούτε σκέψη» να ανατραπούν σύντομα από τη δυσάρεστη πραγματικότητα.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Μεγάλη απορία μάς έχει δημιουργηθεί με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ότι η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προέκυψε κατόπιν χθεσινής πρωινής παρέμβασης του γραφείου του πρωθυπουργού.

Κι αυτό διότι στο ίδιο το κείμενο της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σε συνεδρίαση που έγινε… προχθές!

Επειδή δεν δυνάμεθα να υποθέσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος… προχρονολογεί τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις της, το μόνο που μας μένει, είναι ότι απλώς ο κ. Οικονόμου μάλλον είπε μια κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαρούφα», για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Αν είναι έτσι, να το προσέξει, διότι λίγο χρειάζεται για να χάσει την έτσι κι αλλιώς ευάλωτη αξιοπιστία της θέσης του…

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Παρά το γεγονός ότι ελληνικοί και ξένοι ξενοδοχειακοί -κυρίως- όμιλοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας στον αριθμό 31 και τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείο, ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων για σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο λόγος; Κανένας… επενδυτής δεν κατέθεσε τελικά φάκελο με τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία δικαιολογητικά και ως εκ τούτου ο διαγωνισμός, ενδεχομένως και με διαφορετικούς όρους, πάει για το… 2022.

Τσάμπα πήγε η παρέλαση εκπροσώπων ομίλων να δουν από κοντά το ακίνητο. «Ορφανό» έμεινε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v