Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2021

Γιατί γέμισαν σημαίες οι ποδιές του Mikel - Rapid test: Οι ουρές και το τάλιρο - Πού φτάνει η αποτίμηση των ΕΛΠΕ

Γιατί γέμισαν σημαίες οι ποδιές του Mikel - Rapid test: Οι ουρές και το τάλιρο - Πού φτάνει η αποτίμηση των ΕΛΠΕ

MIKEL: Μέχρι το Κατάρ και την Ιορδανία έχει φτάσει η αλυσίδα Mikel, που δεν προλαβαίνει να κάνει εγκαίνια νέων καταστημάτων μέσα στην πανδημία. Μόνο στην Ελλάδα, μετράει περίπου 250 καταστήματα και 21 στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα, μετά τις βαλκανικές χώρες, Ρουμανία και Βουλγαρία, το ντεμπούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία, άνοιξε στον Καναδά, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στην Προύσα της Τουρκίας και στο Ντουμπάι. Απέκτησε επίσης παρουσία στην Αίγυπτο, στο Κουβέιτ, στο Ομάν και ενισχύει την παρουσία της σε υφιστάμενες αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου απέκτησε κατάστημα και στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, χάρη στο μοντέλο franchise, μέσα στο τρέχον έτος υπολογίζεται να ανοίξουν συνολικά πάνω από 50 καταστήματα.

Η διεθνοποίηση του σήματος αποτυπώνεται και στις νέες… ποδιές των υπαλλήλων, όπου πέρα από τον «παππού Μιχάλη», το σκίτσο του αείμνηστου Μιχάλη Κυριακάκη, πατέρα του σημερινού βασικού μετόχου της εταιρείας, Λευτέρη Κυριακάκη, έχουν τυπωθεί και οι σημαίες των άνω των 15 χωρών στις οποίες έχει παρουσία σήμερα η αλυσίδα.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας, τα οποία ισχύουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έχουν δημιουργήσει ουρές ανεμβολίαστων έξω από τα φαρμακεία. Και αυτό γιατί το rapid test είναι «διαβατήριο» για μια επίσκεψη σε εστίαση ή εμπορικά καταστήματα.

Όσο για το κόστος, αν και μεσοσταθμικά κινείται στα 10 ευρώ, υπάρχουν φαρμακεία στο κέντρο που το διενεργούν με μόλις ένα 5ευρω...

 

ΕΛΠΕ: Στο 1,3 δισ. ευρώ εκτιμήθηκε η καθαρή θέση των κλάδων διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών της Eλληνικά Πετρέλαια από την Grant Thornton.

Οι παραπάνω κλάδοι αποσχίζονται και εισφέρονται στην Eλληνικά Πετρέλαια Δ.Ε.Ε.Π.Π ΑΕ, 100% θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια, που μετατρέπεται, όπως έχει ανακοινωθεί, σε εταιρεία συμμετοχών.

 

ΚΙΝΑ: Μικρή σημασία φαίνεται πως έχουν για τον ασιατικό τίγρη τα τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η χώρα κατέγραψε τον Οκτώβριο ιστορικό ρεκόρ σε εμπορικό πλεόνασμα.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε όρους δολαρίου κατά 27% έναντι του Οκτωβρίου του 2020 και ξεπέρασαν τα 300 δισ. δολάρια!

Η χώρα μάλιστα καταγράφει 13 σερί μήνες με διπλάσια μηνιαία ανάπτυξη. Έτσι, σε ό,τι αφορά το εμπόριο, η χώρα άφησε ήδη πίσω της την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v