Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2021

Νέες μπίζνες από τον Φουρλή - Ξαναμοιράζεται η τράπουλα των στελεχών στη Lamda

Νέες μπίζνες από τον Φουρλή - Ξαναμοιράζεται η τράπουλα των στελεχών στη Lamda

 ΦΟΥΡΛΗΣ: Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο όμιλος θα ανακοινώσει τη νέα αντιπροσώπευση (master franchise) εμπορικής φίρμας σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε η διοίκησή του.
Θα αναπτυχθούν 20 φυσικά καταστήματα, εντός του διαστήματος 2022-25, ενώ θα στηθεί και ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων.

Η στήλη ακούει ότι το νέο concept θα είναι σε κλάδο με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και υψηλά περιθώρια κέρδους. Βιταμίνες και συμπληρώματα θα τονώσουν τα περιθώρια κέρδους του ομίλου;

 

ΟΜΟΛΟΓΟ R ENERGY 1: Στις 10 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος κάλυψης (ιδιωτική τοποθέτηση) του εταιρικού ομολόγου της R Energy 1, το οποίο θα τελεί υπό διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ.

Πρόκειται για έκδοση πενταετούς διάρκειας, ύψους έως 4,5 εκατ. ευρώ και επιτοκίου 4,5% (τίτλοι ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, με ελάχιστη συμμετοχή τα 25.000 ευρώ).

Η R Energy 1 -συμφερόντων της οικογένειας Ρόκα- είναι εισηγμένη από το 2016 στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και έχει αξιολογηθεί με πιστοληπτική διαβάθμιση «ΒΒ» από την ICAP. Σήμερα, διαθέτει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 19,5 Mw και έχει ως στόχο μέσα από την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων που έχουν εξασφαλισμένες άδειες και χρηματοδοτήσεις, να ξεπεράσει τα 100 Mw μέχρι το 2024.

Το 2020 η εταιρεία σημείωσε κύκλο εργασιών 3,13 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 613 χιλ. ευρώ.

ΥΓ: Πιθανολογείται μελλοντικά και η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί σχετική απόφαση.

 

LAMDA DEVELOPMENT: Δεν αλλάζουν μόνον τα στελέχη αλλά και οι αρμοδιότητες εντός της Lamda Development όσον αφορά το Ελληνικό, γεγονός που όπως λέει κάποια ψυχή, «συμβαίνει σε όλες τις ζωντανές εταιρείες»…

Η δυναμική του project στο Ελληνικό εκτιμάται ότι ήταν λογικό να φέρει αλλαγές στα πρόσωπα, όσο και αν το timing δεν ήταν και το πλέον κατάλληλο. Για τo step down του κ. Ζωντανού έχετε ήδη διαβάσει στο Euro2day.gr, ενώ η στήλη επίσης προανήγγειλε χθες την έλευση του Δ. Κίτσιου και την αποχώρηση του Ζ. Δανηλάτου.

Στο πλαίσιο επανασχεδιασμού της Task Force της ανάπλασης, ο Θ. Γαβριηλίδης (έως σήμερα Διευθυντής Επενδύσεων του ομίλου, με προϋπηρεσία σε ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ και ιδιωτικές εταιρείες), φέρεται να αναβαθμίζεται, αναλαμβάνοντας νέες αρμοδιότητες.

Κάποια κενά στο νέο σχεδιασμό της Lamda θα καλυφθούν επίσης εκ των ενόντων, ωστόσο, η στήλη διαισθάνεται ότι θα υπάρξουν και νέες μεταγραφές (όχι αεροδρομίου, πολύ μελετημένες…).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v