Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2021

Αποχαιρετισμός με κέρδη στην ΕΧΑΕ - Πότε μοιράζει μετοχές η Prodea - To ράλι PhoenixVega Mezz και tips για Alpha Bank

Αποχαιρετισμός με κέρδη στην ΕΧΑΕ - Πότε μοιράζει μετοχές η Prodea - To ράλι PhoenixVega Mezz και tips για Alpha Bank

EXAE: Ούτε τα δυνατά τους να έβαζαν στην ΕΧΑΕ, για να αποχαιρετήσουν με αρμόζοντα τρόπο τον αποχωρούντα CEO Σωκράτη Λαζαρίδη.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 24,6% (22,2% στο 9μηνο), αλλά τα EBITDA εκτοξεύτηκαν (άνοδος κατά 126,7%), διαμορφούμενα σε 3,4 εκατ. ευρώ. Στο 9μηνο ανήλθαν σε 10,9 εκατ. ευρώ (67,7%).

Ο λόγος της εκτόξευσης της λειτουργικής κερδοφορίας σχετίζεται με τη μακροχρόνια πολιτική συγκράτησης αμοιβών και συνολικού κόστους.

Ήρθε η ώρα της επιβράβευσης.

Υ.Γ.Ι: Αν δεν υπήρχε αλλαγή των διεθνών λογιστικών προτύπων (IFRS 15), τα έσοδα της ΕΧΑΕ θα ήταν αυξημένα κατά 3,2 εκατ. ευρώ, λόγω της εισαγωγής νέων μετοχών από τις αυξήσεις κεφαλαίου και τη μετατροπή του CoCo της Πειραιώς. Τα παραπάνω έσοδα θα εγγραφούν στις επόμενες χρήσεις.

Υ.Γ ΙΙ: H ΕXΑΕ αύξησε κατά 1 εκατ. ευρώ τα έσοδα από υποστήριξη άλλων αγορών (Χρηματιστήριο Ενέργειας, Boursa Kuwait, XAK, ΔΕΣΦΑ), ενώ έγραψε κέρδος αποτίμησης 3,8 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στο Boursa Kuwait, που δεν ενίσχυσε τα αποτελέσματα αλλά το ειδικό αποθεματικό αποτίμησης.

 

PRODEA: Κάποια στιγμή εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 και εφόσον το κλίμα στις αγορές είναι καλό, θα επιχειρηθεί η διάθεση μετοχών Prodea κυριότητας Castlelake.

 

PHOENIXVEGA MEZZ: Τις βάσεις για διανομή μερίσματος χρήσης 2021 έχει θέσει η εταιρεία καθώς έχει εισπράξει από τις 12/4 (ημερομηνία ίδρυσης) έως την 30ή Σεπτεμβρίου έσοδα από τόκους ομολογιών 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 3,6 εκατ. ευρώ εισέπραξε μετά την 30ή Σεπτεμβρίου.

Εξού και τα συνεχή νέα υψηλά για τη μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η PhoenixVega Mezz εισπράττει τόκους από τους τίτλους ενδιάμεσης διαβάθμισης των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega και ο πυρήνας των μετόχων της είναι μέτοχοι της Πειραιώς Financial Holdings στους οποίους αποδόθηκαν δωρεάν οι παραπάνω τίτλοι όταν έγινε το carve-out.

 

ALPHA BANK-ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Εξοικονόμηση δαπανών περίπου 24 εκατ. ευρώ επιτυγχάνει η Alpha από το πρόσφατο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Αναμένεται να αποχωρήσουν σταδιακά περισσότεροι από 550 εργαζόμενοι και ο αριθμός προσωπικού στην Ελλάδα να μειωθεί σε περίπου 5.500.

 

ALPHA-ΑΕΔΑΚ-ΑΧΕΠΕΥ: Θετικός ήταν ο αντίκτυπος στην αγορά από την απόφαση της Alpha να ορίσει τους κ.κ. Δημ. Κωστόπουλο και Παν. Αντωνόπουλο νέους διευθύνοντες συμβούλους των Alpha Finance και Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, αντίστοιχα.

Πρόκειται για στελέχη με εμπειρία στη διαχείριση κεφαλαίων (Αντωνόπουλος) και στις σχέσεις με ξένους και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές (Κωστόπουλος), που κρίνεται ότι μπορούν να υλοποιήσουν τους φιλόδοξους στόχους της διοίκησης του ομίλου για ενίσχυση των μη τραπεζικών εργασιών και φυσικά των εσόδων από προμήθειες.

Τα δύο στελέχη αντικαθιστούν τους Πάρι Βασιλειάδη και Κίμωνα Βολίκα που αποχωρούν, μετά από μακρά θητεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v