Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2021

Το όφελος για ΕΤΕ από Frontier, οι πληροφορίες για Lamda και η νέα «μπίζνα» της Attica Group - «Σήματα» από ElvalΗalcor

Το όφελος για ΕΤΕ από Frontier, οι πληροφορίες για Lamda και η νέα «μπίζνα» της Attica Group - «Σήματα» από ElvalΗalcor

ATTICA GROUP: Ένα νέο πεδίο δραστηριότητας ανοίγει η Attica Group καθώς, όπως προκύπτει από το ΓΕΜΗ, συνέστησε νέα θυγατρική, την Attica Blue Hospitality Μονοπρόσωπη ΑΕ.

Στόχος η προσφορά ξενοδοχειακών υπηρεσιών πολυτελείας και πρώτης κατηγορίας καθώς και υπηρεσιών εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, που δεν προορίζονται για κατοικία.

Τον περασμένο μήνα, πιστοποιήθηκε η καταβολή του αρχικού μετοχικού της κεφαλαίου.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Όφελος ύψους 0,2 δισ. ευρώ είχε στις προβλέψεις η Εθνική από το project Frontier, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου.

Τι σημαίνει αυτό; Η τράπεζα προχώρησε σε αντιλογισμό πρόβλεψης της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, με βάση τους όρους της δεσμευτικής συμφωνίας που υπέγραψε με την κοινοπραξία Bain-Fortress-doValue.

 

ELVALHALCOR: Σινιάλα έστειλε η διοίκηση της εισηγμένης στο conference call με τους αναλυτές, μετά τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων εννεαμήνου. 

- Πέρα από τη μεγάλη φετινή αύξηση του όγκου των πωλήσεων, παρατηρείται και διεύρυνση στο λειτουργικό περιθώριο κέρδους ανά τόνο, παρά τις εξελίξεις στο ενεργειακό κόστος, πράγμα που σημαίνει πως οι αυξημένες πωλήσεις γίνονται σε καλές τιμές.

- Η πλήρης άρση των δασμών στα προϊόντα αλουμινίου στις ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει θετικά τις πωλήσεις του ομίλου στη συγκεκριμένη χώρα.

- Μπορεί ο καθαρός δανεισμός της ElvalHalcor κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο να αυξήθηκε (συνέβαλαν σ’ αυτό η πορεία των τιμών των μετάλλων, οι υλοποιούμενες επενδύσεις και ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων), ωστόσο παρατηρείται σταδιακή βελτίωση του δείκτη ρευστότητας «καθαρό χρέος προς προσαρμοσμένο EBITDA», ενώ παράλληλα το καθαρό χρέος μειώνεται ως ποσοστό επί των πωλήσεων. Επίσης, η πρόσφατη άντληση 250 εκατ. ευρώ μέσω επταετούς ομολογιακού δανείου έχει βελτιώσει τη σχέση μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων προς όφελος των δεύτερων.

- Η διοίκηση εκφράζει την αισιοδοξία της για την απορρόφηση της αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας (από τις 360 χιλ. στις 520 χιλ. τόνους), που θα προκύψει μετά την τρέχουσα επένδυση στη μονάδα αλουμινίου των Οινοφύτων, ενώ στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας, που παρουσιάζει και αυτό σημαντική ανάπτυξη, υπάρχει μεγάλο πλεονάζον capacity.

 

LΑΜDA: Έλλην με καριέρα στο εξωτερικό θα είναι, όπως πληροφορείται η στήλη, ο αντικαταστάτης του Δημ. Ζωντανού στη Lamda. Ο τελευταίος θα παραμείνει σε θέση συμβούλου διοίκησης.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει βρεθεί αντικαταστάτης και για το δεύτερο μεγαλοστέλεχος της Lamda, που φέρεται να αποχωρεί: τον Ζήσιμο Δανηλάτο, διευθυντή ανάπτυξης οικιστικού, φιλοξενίας, αθλητικών δραστηριοτήτων και χώρων εκπαίδευσης στο project Ελληνικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v