Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2021

Ψήνονται deals στα logistics - Προκλήσεις για μεγάλους retailers από τα... πανηγύρια - Ερχεται η «Jumbo Πολωνίας»

Ψήνονται deals στα logistics - Προκλήσεις για μεγάλους retailers από τα... πανηγύρια - Ερχεται η «Jumbo Πολωνίας»

ΕΜΠΟΡΙΟ: Μετ’ εμποδίων λειτούργησε το κατάστημα της Praktiker στην Αγία Βαρβάρα 3 & 4 Δεκεμβρίου λόγω του πανηγυριού που διοργάνωσε ο ομώνυμος δήμος, στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής της Αγίας Βαρβάρας.

Χαλιά όλων των ειδών και μεγεθών είχαν αποκλείσει σχεδόν τη μία είσοδο, επί της Ελ. Βενιζέλου. Οι πελάτες είχαν βέβαια πρόσβαση από την Ιερά Οδό, αλλά η συγκεκριμένη είσοδος εξυπηρετεί δύο ακόμη επιχειρήσεις που λειτουργούν στο εμπορικό τετράγωνο, Σκλαβενίτης και McDonald’s.

Μάλιστα η καταναλωτική κίνηση λόγω του πανηγυριού αύξησε την επισκεψιμότητα ειδικά στο fast food. Δεν φαίνεται να ευνόησε, όμως, την εταιρεία οικιακού εξοπλισμού. Αν και το συγκεκριμένο κατάστημα Praktiker λειτουργεί από το 1993 -είναι το 3ο της αλυσίδας-, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες έχει να διαχειριστεί προκλήσεις εξαιτίας του εορταστικού διημέρου που συνοδεύεται με εμπορικό γεγονός για την περιοχή.

Φέτος δε ο βροχερός καιρός δεν πτόησε τους εμπόρους της περιοχής, Ρομά και μη Ρομά, που είχαν εκθέσει το εμπόρευμά τους -κυρίως χαλιά- κατά μήκος της Ελ. Βενιζέλου, από το Νο 42 που βρίσκεται ο ναός, μέχρι την Ιερά Οδό.

 

LOGISTICS: Κινητικότητα στον χώρο των logistics, που λόγω της πανδημίας έχουν πάρει τα πάνω τους. Εκεί κυοφορούνται, όπως μαθαίνει η στήλη, τρία deals.

Ένα εξ αυτών φέρει έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον εκτελωνισμό, στην εξαγωγή και στη μεταφορά προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας, με έδρα την Πάτρα, να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ενδιαφερόμενο επενδυτή. Οι πηγές της στήλης επιμένουν ότι το deal είναι στα κλεισίματα -ο συνήθης ύποπτος, η CVC, διαψεύδει, η διοίκηση της πατρινής εταιρείας τηρεί σιγή ασυρμάτου- και θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1991 στην Πάτρα και διαθέτει πάνω από 10.000 φορτηγά αυτοκίνητα μέσω των οποίων μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, προϊόντα ελεγχόμενης θερμοκρασίας από και προς την Ευρώπη, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει δεχτεί κρούση από επενδυτές την τελευταία διετία. Απλά όπως λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, τώρα είναι η ώρα για την έξοδο, γιατί οι διάδοχοι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται...

Οι βασικοί αλλά όχι μοναδικοί πελάτες της εταιρείας είναι όλος ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών, με την εταιρεία να διαθέτει και 5 logistics center σε: Πάτρα (2), Ασπρόπυργο, Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη. Πέρυσι ο τζίρος της αυξήθηκε στα 33,345 εκατ. ευρώ από 27,888 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,9 εκατ. ευρώ από 2,443 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019.

 

PEPCO: Σχέδια για την Ελλάδα έχει η πολωνική εταιρεία που ετοιμάζει ντεμπούτο το φθινόπωρο του 2022. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στην Ευρώπη. Aν δεν είχε τόσα ρούχα στο χαρτοφυλάκιό της θα λέγαμε ότι είναι κάτι σαν… την Jumbο για την Πολωνία, αφού η μάρκα είναι διάσημη για τα παιδικά είδη και τα μικροπράγματα και διακοσμητικά για το σπίτι.

Θα προσλάβει 120 εργαζόμενους στην Ελλάδα, σε πρώτη φάση, και ψάχνει εμπορικά ακίνητα 350 - 650 τ.μ. σε malls και πόλεις με πάνω από 20.000 κατοίκους.

Η αλυσίδα εκπτωτικών καταστημάτων, που προσφέρει ρούχα για όλη την οικογένεια και άλλα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, αριθμεί πάνω από 2.500 καταστήματα στην Ευρώπη.

Συνολικά, μαζί με τα καταστήματα των retail brands Poundland και Dealz που αναπτύσσει το Pepco Group έχει παρουσία σε 20 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v