Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2021

Η Εθνική και το «άριστο μέγεθος» - ΔΕΗ: Ερχεται το SPA με Macquarie - Το… απατηλό όνειρο της Generation Z

Η Εθνική και το «άριστο μέγεθος» - ΔΕΗ: Ερχεται το SPA με Macquarie - Το… απατηλό όνειρο της Generation Z

ΠΕΙΡΑΙΩΣ SUNRISE II: Την έγκριση μεταφοράς πιστωτικού κινδύνου (SRT) αναμένει η Πειραιώς, για να προχωρήσει στην απο-αναγνώριση των δανείων που τιτλοποιήθηκαν.

Το σχετικό χαρτοφυλάκιο, στις 30/9, ταξινομήθηκε ως διακρατούμενο προς πώληση και ο όμιλος πήρε ζημιά 622 εκατ. ευρώ. Η λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου μειώθηκε σε 1,16 δισ. ευρώ.

Το 95% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης πρόκειται να αποδοθεί δωρεάν από την Τράπεζα Πειραιώς στην εισηγμένη Πειραιώς Financial Holdings, με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 20,52 εκατ. ευρώ.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στο άριστο μέγεθος προσδοκά ότι θα φέρει η διοίκηση της Εθνικής τον αριθμό των εργαζομένων στην τράπεζα με το εν εξελίξει πρόγραμμα εθελουσίας.

Προσδοκά ότι οι εργαζόμενοι θα περιοριστούν σε πέριξ των 7.000 (σ.σ. ίσως και ελαφρώς χαμηλότερα), ενώ την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν στοχευμένες μόνο κινήσεις.

Εξού και το ύψος της πρόβλεψης, που θα ληφθεί στο α’ τρίμηνο του 2022, θα ανέρχεται σε μόλις 30 εκατ. ευρώ, όπως προανήγγειλε η διοίκησή της.

 

ΔΕΔΔΗΕ: Εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ και η εισφορά του στον ΔΕΔΔΗΕ. Μετράει αντίστροφα πλέον ο χρόνος για την υπογραφή του SPA, μεταξύ ΔΕH και Macquarie, όσον αφορά στο 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, το μετοχικό τίμημα (1,31 δισ. ευρώ) για το 49% υπόκειται σε αναπροσαρμογή, κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με κριτήριο τη διαφορά μεταξύ των καθαρών στοιχείων ενεργητικού των προσωρινών οικονομικών καταστάσεων με αυτά που προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις ολοκλήρωσης.

 

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Ποιο είναι το μεγάλο όνειρο της γενιάς Z, όσων δηλαδή γεννήθηκαν μετά το 1997; Η σύνταξη!

Αυτό μαθαίνουμε από έρευνα της Goldman Sachs, σύμφωνα με την οποία ένας στους τέσσερις θέλει να σταματήσει να εργάζεται πριν φτάσει σε ηλικία τα 55 χρόνια.

Η θεωρία λέει ότι ως συνταξιούχος δαπανάς λιγότερα χρήματα, οπότε το σχέδιο βγαίνει με την κατάλληλη αποταμίευση. Τα όνειρα, όμως, μπορεί να είναι απατηλά και να συγκρούονται με τη σκληρή πραγματικότητα. Οικονομικές δυσκολίες περιορίζουν την αποταμίευση στο 89% εργαζόμενων μεγαλύτερων ηλικιών, ενώ 83% διαπιστώνει ότι τα δάνεια που αποπληρώνει ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του αναφορικά με τη συνταξιοδότηση.

Περισσότερο ρεαλισμό «εισηγούνται» οι ερευνητές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v