Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2021

Εθνική Ασφαλιστική-CVC: Κι όμως, αργεί η έγκριση της Κομισιόν *Σφηνάκια για ΕΝΤΕΡ-ΕΠΣΙΛ και ΕΛΤΟΝ

Εθνική Ασφαλιστική-CVC: Κι όμως, αργεί η έγκριση της Κομισιόν *Σφηνάκια για ΕΝΤΕΡ-ΕΠΣΙΛ και ΕΛΤΟΝ

ΕΝΤΕΡ-ΕΠΣΙΛ: Μετά το 6,05% που κατέχει στην Epsilon Net, το αμερικανικό fund της Barca Global Master Fund ανακοίνωσε χθες τη συμμετοχή του με 7,223% στην Entersoft.

Πρόκειται για hedge fund με ενεργητικό γύρω στα 138,5 εκατ. δολάρια, τη διαχείριση του οποίου ασκεί η Barca Capital.

 

ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ: Με μια λιτή ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο φετινός της κύκλος εργασιών θα κυμανθεί γύρω στα 145 εκατ. ευρώ.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Ότι οι πωλήσεις της εισηγμένης από το +8% στο πρώτο εξάμηνο συνέχισαν στο +13,5% στο εννεάμηνο και θα κλείσουν γύρω στο +17% για το σύνολο της χρονιάς. Άρα, το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς κινήθηκε πολύ καλύτερα απ’ όλα τα προηγούμενα.

Να θυμίσουμε επίσης πως με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΕΛΤΟΝ Χημικά να βρίσκεται αρκετά κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, η μετοχή διαπραγματεύεται με μονοψήφιο δείκτη P/E ακόμη και με βάση μόνο τα κέρδη του εννεαμήνου (7,35 εκατ. σε προ φόρων επίπεδο).

Χωρίς δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται η επίδοση του Q4, που τουλάχιστον σε επίπεδο πωλήσεων ήταν η καλύτερη.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-CVC: Παρότι η διοίκηση της Εθνικής εμφανίστηκε, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, καθησυχαστική για την ολοκλήρωση της συμφωνημένης πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Χαμαιλέων πληροφορείται ότι η υπόθεση, μετά την προκαταρκτική έρευνα, δεν μπαίνει στο αρχείο της DG Comp.

Οπότε, δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα πράσινο φως. Στην Εθνική, όμως, αισιοδοξούν ότι η υπόθεση θα κλείσει σε βάθος μερικών μηνών με κάποιους όρους που θα θέσει η DG Comp, η υλοποίηση των οποίων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη συναλλαγή.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Απεργία για το διήμερο 3 και 4 Ιανουαρίου αποφάσισε το σωματείο εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ζητώντας την υπογραφή διετούς συλλογικής σύμβασης («στο πλαίσιο των υφιστάμενων, με λελογισμένες αυξήσεις») και υψηλότερες αποδοχές για όσους απασχολούνται μέσω τρίτων εταιρειών.

Η διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας από την πλευρά της δεν επιθυμεί να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το νέο βασικό μέτοχο (CVC).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v