Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2021

Στο παρά 5' για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης - Σφηνάκια για CVC, Interwood, Foodlink - Τα top picks Χρυσοχοΐδη

Στο παρά 5 για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης - Σφηνάκια για CVC, Interwood, Foodlink - Τα top picks Χρυσοχοΐδη

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και πάντως πριν την εκπνοή του 2021 θα υπογραφεί η σύμβαση του δημοσίου με τις τράπεζες για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η καθυστέρηση είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια και ερωτήματα καθώς είναι προαπαιτούμενο η σύμβαση να υπογραφεί φέτος. Η στήλη πληροφορείται ότι η υπόθεση σύρθηκε στα γρανάζια του δημοσίου από τον Οκτώβριο, οπότε οι τράπεζες έστειλαν πίσω τις τελικές τους παρατηρήσεις. Από τότε έως το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την πλευρά των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά τη σχετική πίεση, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Θόδωρος Σκυλακάκης έσπευσε να δώσει λύσεις. Δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς καθώς το έγγραφο πρέπει να αναγράφει «Σωτήριον Έτος 2021».

Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα...

 

FOODLINK: Αν και ο σκοπός της εξαγοράς του 55% της Αθηναϊκής από την εισηγμένη είναι η εκμετάλλευση του δικτύου που διαθέτει στην επαρχία (δυνατότητα καλύτερης και οικονομικότερης εξυπηρέτησης πολλών πελατών), οι οικονομικές επιδόσεις της εξαγορασθείσας εταιρείας είναι αρκετά συμπαθητικές.

Ειδικότερα, το 2020 που επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία, η Αθηναϊκή σημείωσε κύκλο εργασιών 5,23 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 347 χιλ. ευρώ, ενώ οι τραπεζικές της υποχρεώσεις είναι μηδενικές. Το 2021 εκτιμάται ότι τα έσοδά της θα σκαρφαλώσουν στα 8 εκατ. ευρώ.

Για την απόκτηση του 55% αυτής της εταιρείας, η Foodlink κατέβαλε 1,91 εκατ. ευρώ και μάλιστα τμήμα αυτού του ποσού (450 χιλ. ευρώ) μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή μέσω χρημάτων που κατά 55% θα παραμείνουν στη Foodlink.

 

TOP PICKS: Περίοδος κατά την οποία επενδυτικοί οίκοι και χρηματιστηριακές εταιρείες παρουσιάζουν τα δικά τους top picks για το 2022 είναι η τρέχουσα.

Η «ιστορική» Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ επιλέγει μετοχές όπως η Μυτιληναίος, η Τιτάν, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Coca-Cola HBC, η Epsilon Net, η Profile, η Μοτοδυναμική και ο Παπουτσάνης.

 

INTERWOOD-ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγοραστικές παρεμβάσεις βασικών μετόχων στην Interwood-Ξυλεμπορία στο ταμπλό του ΧΑ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν χθες στις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις. Ας μην ξεχνούμε τη δυναμική φετινή επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία, αλλά και το γεγονός ότι η εισηγμένη δρομολογεί αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (πολύ πιθανόν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022).

Προς τούτο δεν χρειάζεται ειδική γενική συνέλευση, καθώς οι μέτοχοι έχουν ήδη εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση της εταιρείας να πράξει σχετικά, όποτε αυτή κρίνει.

 

CVC-ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ: Ολοκληρώνεται από εταιρεία ειδικού σκοπού της CVC Capital Partners η εξαγορά της κυπριακής κλινικής Απολλώνειο.

H χρηματοδότηση μέρους του τιμήματος διενεργείται από τη Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v