Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2021

Η Ομικρον και οι γιορτές - Δεύτερη γεν. γραμματέας πάει για Βουλή - «Κόβουν» πατάτες στα McDonald's

Η Ομικρον και οι γιορτές - Δεύτερη γεν. γραμματέας πάει για Βουλή - «Κόβουν» πατάτες στα McDonalds

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: Όχι, δεν είναι καλά τα νέα στη χώρα μας. Οι επιστήμονες (όπως ο κ. Σαρηγιάννης και ο κ. Θωμαΐδης το παρατήρησαν πρώτοι, για αυτό και βγήκαν να προειδοποιήσουν.

Η τάση μείωσης των κρουσμάτων, έτσι κι αλλιώς βραδεία το τελευταίο διάστημα, ανακόπτεται. Τις δύο τελευταίες ημέρες, ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών στα κρούσματα κινείται ανοδικά και όχι καθοδικά, ενώ η σύγκριση των τελευταίων επτά ημερών, με τις προηγούμενες επτά, δείχνει πλέον μηδενική διαφορά.

Το ερώτημα που δεν έχει σίγουρη απάντηση, είναι αν αυτό οφείλεται ήδη σε «υπόγεια» κίνηση της Όμικρον και σε ποιο βαθμό, αλλά και τι επίδραση έχει η αυξημένη κινητικότητα των εορτών και η αντίστοιχη χαλάρωση.

Το γεγονός όμως ότι βρέθηκε η μετάλλαξη σε δείγματα λυμάτων της Θεσσαλονίκης, πριν εντοπιστεί επίσημα εκεί κάποιο κρούσμα, λέει πολλά! 

Το θέμα είναι ότι οι αρμόδιοι για τη διαχείριση της πανδημίας θέλουν, όπως φάνηκε και από την προαναγγελία μέτρων σε δύο κύματα, να περάσουν πιο ευχάριστα οι γιορτές. Αλλά ουδείς ξέρει πόσο ακριβά θα το πληρώσουμε αυτό στη συνέχεια. 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Μετά την Αλεξάνδρα Σδούκου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μία ακόμη γενική γραμματέας, αυτή τη φορά του υπουργείου Τουρισμού, αναμένεται να διεκδικήσει μία θέση στα έδρανα της Βουλής.

Ο λόγος για τη Βίκυ Λοΐζου, τη γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να υποβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, την παραίτησή της από το πόστο το οποίο υπηρετεί εδώ και 1,5 χρόνο, προκειμένου να κατέβει ως υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Αναμένεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις Κυκλάδες, δεδομένου ότι κατάγεται από τη Μύκονο.

 

McDONALD'S: Αν νομίζετε ότι τα «μεγάλα μαγαζιά» έχουν τρόπους να ελίσσονται απέναντι στα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γνωστή αλυσίδα fast food. Αναγκάστηκε να βάλει… δελτίο στις τηγανητές πατάτες που σερβίρει στις 2.900 καταστήματά της στην Ιαπωνία καθώς τα φορτία από Καναδά καθυστέρησαν.

Ετσι, οι καταναλωτές θα βλέπουν λίγες πατάτες στο πιάτο τους και θα αρκεστούν στην παρηγοριά μιας μικρής έκπτωσης από την αλυσίδα.

Οσο για τη McDonald's, αναγκάζεται να στείλει πατάτες… αεροπορικώς!

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Τουρίστες και συνάλλαγμα ή προστασία από ένα πανδημικό κύμα; Το δίλημμα που απασχόλησε πολλές χώρες καλείται τώρα να απαντήσει και η Αυστρία.

Το κύμα της Όμικρον τη βρήκε ακριβώς στην καρδιά της χειμερινής σεζόν, όταν τουρίστες κατακλύζουν τα βουνά της.

Ετσι η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει από την υποχρέωση καραντίνας ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Δανία, χώρες όπου καλπάζει η Όμικρον.

Ζητά όμως να έχουν κάνει ενισχυτική δόση και να έχουν αρνητικό τεστ... 

 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σόκαρε το ρεκόρ των 106.122 κρουσμάτων που κατέγραψε χθες η χώρα, ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας, ενώ ανησυχία προκαλούν και ειδήσεις όπως η αύξηση 45% στις νοσηλείες στο Λονδίνο την τελευταία εβδομάδα.

Υπάρχουν όμως και «καλά» ρεκόρ. Σε μία μόλις ημέρα, η χώρα των 67 εκατομμυρίων κατάφερε να χορηγήσει 968.885 τρίτες δόσεις!

 

PQH-ΑΡΙΑΔΝΗ: Μετατέθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου από τις 18 Ιανουαρίου η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, για την πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures –NPEs), μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ (project Αριάδνη).

Η μετάθεση ζητήθηκε από μέρους των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v