Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2021

Η Ομικρον σαρώνει ήδη - Ανατροπή στα ΚΑΕ και ζεστό χρήμα στα λιμάνια - Το νέο τελεσίγραφο Πούτιν

Η Ομικρον σαρώνει ήδη - Ανατροπή στα ΚΑΕ και ζεστό χρήμα στα λιμάνια - Το νέο τελεσίγραφο Πούτιν

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Μπορεί ο κ. Ζαούτης του ΕΟΔΥ να μιλάει για 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 98 «πιθανά» με ποσοστό πάνω από 90%, ωστόσο αυτοί οι αριθμοί έχουν ελάχιστη σημασία, διότι προκύπτουν από δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Αυτό που έχει σημασία είναι η ταχύτατη αντιστροφή της τάσης στα ημερήσια κρούσματα. Μέσα σε τρεις ημέρες, περάσαμε από την επιβραδυνόμενη πτωτική τάση, σε επιταχυνόμενη ανοδική τάση!

Για τους… αριθμολάγνους, σημειώνουμε ότι ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά, καταγράφει με τα χθεσινά στοιχεία αύξηση κατά σχεδόν 7%, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει επιστρέψει στα επίπεδα των πρώτων ημερών του μήνα Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 6.250 κρούσματα ανά ημέρα!

Σχετικά, διαβάστε και τις τελευταίες δηλώσεις του καθηγητή Σαρηγιάννη, σε ό,τι αφορά τις περιοχές στις οποίες η Όμικρον φαίνεται να έχει ήδη σημαντική παρουσία

ΥΓ: Μία ακόμη... πινελιά από «ράβε-ξήλωνε» και «είπα- ξείπα» στα κυβερνητικά μέτρα. Βγαίνει το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και λέει διπλή χειρουργική μάσκα ή ΚΝ-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, βγαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα την ίδια μέρα και λέει δεν κάνουν οι διπλές χειρουργικές!

Έλεος δηλαδή, πριν τα ανακοινώσουν, δεν μπορούσαν να το... συζητήσουν;

 

ΚAE: Επιπλέον χώρους στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας αποκτούν σύντομα τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ). Την απόφαση για επέκταση του καταστήματος των Κ.Α.Ε. εντός του τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου στον Αερολιμένα Κέρκυρας υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Πιτσιλής. Ο υπό παραχώρηση χώρος θα επεκταθεί, καταλαμβάνοντας συνολική επιφάνεια 313,55 τ.μ. Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί, πριν από λίγες εβδομάδες, και για το κατάστημα των ΚΑΕ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τώρα αν διερωτάστε πώς πήγαν εφέτος τα ΚΑΕ, όπως μαθαίνει η στήλη, καλύτερα και από το 2019! Ξεπερνά δηλαδή τα επίπεδα που είχε όταν οι τουριστικές αφίξεις είχαν σπάσει ρεκόρ.

Σύντομα θα έχουμε νεότερα γι’ αυτή την ανατροπή

 

ΛΙΜΑΝΙΑ: Έκτακτη ενίσχυση 3,6 εκατ. ευρώ στους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πατρών, Ελευσίνας και Ραφήνας, εποπτείας του Υ.Ν.Α.Ν.Π. ενέκρινε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα κεφάλαια, όπως αναφέρεται στην απόφαση, θα κατευθυνθούν για την κάλυψη της απώλειας των εσόδων που προκλήθηκε από την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η δε επιχορήγηση θα καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους μέχρι 31.12.2021.

 

ΠΟΥΤΙΝ Ι: Το είχαμε επισημάνει έγκαιρα: Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα στην ευαίσθητη περιοχή της Ουκρανίας, καθώς η κόντρα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας δεν επηρεάζει ούτε απειλεί μόνο τη ροή φυσικού αερίου. Η ρωσική πλευρά βλέπει το όλο θέμα ως ζωτική απειλή για τα συμφέροντά της. Και με γεωπολιτικούς όρους, σε αυτό δεν φαίνεται να έχει άδικο.

Μπορεί λοιπόν χθες οι διατυπώσεις του ισχυρού ανδρός της Ρωσίας να ήταν συνολικά κάπως ηπιότερες από ό,τι το αμέσως προηγούμενο διάστημα, μια και κλείστηκε συμφωνία με τις ΗΠΑ να συζητηθούν οι απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας (με επίκεντρο την Ουκρανία) τον Γενάρη, αλλά το νέο τελεσίγραφο ήταν ξεκάθαρο.

«Πρέπει να προσφέρετε εγγυήσεις. Και πρέπει να τις προσφέρετε άμεσα. Τώρα», είπε ο Πούτιν χθες στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ (μέσω και του ΝΑΤΟ) κοντά στα σύνορα της Ρωσίας αποτελούν «υπαρξιακό κίνδυνο» για εκείνη.

Υπογράμμισε δε ότι οι περαιτέρω ενέργειες της χώρας του (που έχει ήδη συγκεντρώσει ισχυρά στρατεύματα πέριξ της Ουκρανίας), δεν θα εξαρτηθούν αορίστως από την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά από το αν θα διασφαλίζεται «άνευ όρων» η ασφάλεια της Ρωσίας, με βάση τα σημερινά αλλά και τα ιστορικά δεδομένα.

Κοινώς, δεδομένου ότι θεωρεί πως μέρος τουλάχιστον της Ουκρανίας είναι ιστορικά περιοχή της Ρωσίας, η θέση του είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Πιο… ξεκάθαρη δεν γίνεται.

 

ΠΟΥΤΙΝ ΙΙ: Για όλους και για όλα μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραδοσιακά δίνει πριν το τέλος της χρονιάς.

Στα ενδιαφέροντα η επισήμανσή του ότι η ρωσική κεντρική τράπεζα κινήθηκε γρήγορα και απέτρεψε τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με μια κρίση τύπου Τουρκίας.

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 425 μονάδες βάσης φέτος. Ξέρω ότι πολλοί είναι δυσαρεστημένοι, αλλά αν δεν γινόταν αυτό, μπορεί να καταλήγαμε σαν την Τουρκία, με το ίδιο πρόβλημα, είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v