Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2021

Ναυάγιο στο ντιλ Viva Wallet με JP Morgan - Deutsche και Goldman εφορμούν στην Αθήνα - H Βουλή, το κοντάρι και το ατύχημα

Ναυάγιο στο ντιλ Viva Wallet με JP Morgan - Deutsche και Goldman εφορμούν στην Αθήνα - H Βουλή, το κοντάρι και το ατύχημα

DEUTSCHE BANK: Στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής και των capital markets επεκτείνει την εν Ελλάδι δραστηριότητά της η Deutsche Bank.

Όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, επικεφαλής Investment banking και capital markets για Ελλάδα και Κύπρο αναλαμβάνει ο παλαιός γνώριμος της αγοράς Δημήτρης Σταυρινός, ο οποίος επανέκαμψε στον γερμανικό όμιλο μετά από ολιγόχρονη απουσία.

Έδρα του νέου hub του γερμανικού ομίλου θα είναι η Αθήνα και ο κ. Σταυρινός θα αναφέρεται τόσο στον Δήμο Αρχοντίδη, chief country officer της Τράπεζας στην Ελλάδος, όσο και στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής του ομίλου στο Λονδίνο.

 

GOLDMAN SACHS: Στην τελική ευθεία για άνοιγμα γραφείου στην Αθήνα είναι και η Goldman Sachs.
Στελέχη της πηγαινοέρχονται στην ΤτΕ για τις τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

 

VIVA WALLET: Τα παραπάνω είναι παρήγορα νέα για το Μαξίμου, μετά την απογοήτευση από την κατάρρευση των συνομιλιών εξαγοράς της Viva Wallet από την JP Morgan, που τότε αποτιμούσε τη Viva πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το τέλος των συνομιλιών επιβεβαιώνεται από τους μετόχους της Viva.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι JP Morgan και Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Viva, δεν τα βρήκαν σε σειρά σημείων, ως προς τη συμφωνία μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η στήλη αλλά και το Euro2day.gr συνολικά κράτησαν μικρό καλάθι στη σχετική φημολογία, για επίτευξη κατ’ αρχάς συμφωνίας, η οποία αποτιμούσε τη Viva με enterprise value άνω του 1 δισ. ευρώ.

 

ΒΟΥΛΗ: Ποιος είπε ότι μέσα στη Βουλή συμβαίνουν μόνο πολιτικά ατυχήματα; Σπανίως μεν, αλλά, ναι, γίνονται και κανονικά. Όπως αυτό αρχές της εβδομάδας, όταν, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ξεκόλλησε το κοντάρι με τη σημαία που βρίσκεται πίσω από το προεδρείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι υπαλλήλου που καθόταν ακριβώς μπροστά.

Η ειρωνεία; Το συμβάν σημειώθηκε ακριβώς τη στιγμή που ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλούσε… για τα εργατικά ατυχήματα, καθώς το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας.

Εννοείται ότι η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα και η υπάλληλος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου, ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι το χτύπημα από το κοντάρι της σημαίας δεν της προκάλεσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Όλοι θυμήθηκαν, πάντως, ένα άλλο, απίστευτο, ατύχημα που σημειώθηκε πριν από εννέα χρόνια, όταν έσπασαν τα τζάμια του θόλου της Ολομέλειας και η υπάλληλος της Βουλής που βρισκόταν για εργασίες στο εξωτερικό του, βρέθηκε να αιωρείται στο κενό.

Ευτυχώς οι συνάδελφοί της κατάφεραν να την τραβήξουν και να αποτρέψουν τα χειρότερα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v