Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2021

Ο ΕΟΔΥ που έβλεπε την Ομικρον να περνά…-Βγήκε φάουλ με τα PCR test-Οι φόροι που πληρώνονται σήμερα

Ο ΕΟΔΥ που έβλεπε την Ομικρον να περνά…-Βγήκε φάουλ με τα PCR test-Οι φόροι που πληρώνονται σήμερα

ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Η επέλαση της Ομικρον είναι πάρα πολύ μεγάλη, δήλωσε η Μίνα Γκάγκα που εκτίμησε ότι πάνω από 60% των κρουσμάτων οφείλεται στην νέα πολύ μεταδοτική μετάλλαξη. Για έκρηξη κρουσμάτων λόγω της Ομικρον που έχει κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα έκανε λόγο και η Βάνα Παπαευαγγέλου στη χθεσινή ενημέρωση.

Ο μόνος που δεν φαίνεται να κατάφερε να εντοπίσει την επέλαση της μετάλλαξης μάλλον είναι ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την χθεσινή έκθεσή βρέθηκαν μόλις 61 κρούσματα Ομικρον.

Μάλλον οι εξελίξεις τον πρόλαβαν…

Υ.Γ. Ερώτημα είναι ποια είναι τα δεδομένα και όσο αφορά την ιχνηλάτηση με τέτοια δυσθεώρητα νούμερα κρουσμάτων. Χθες 1.333 καταγράφονταν ως «υπό διερεύνηση», ενώ προχθές ήταν 1.103.

 

PCR TEST. Να πείσει τους πολίτες να μην σπεύσουν να κάνουν τεστ PCR όταν έχουν θετικό rapid προσπάθησε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στη χθεσινή ενημέρωση. Οχι για κάποιον ιατρικό λόγο αλλά γιατί οι ουρές σε δομές υγείας και διαγνωστικά κέντρα είναι ατελείωτες.

«Μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με PCR», προσέθεσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Επί του θέματος ωστόσο υπάρχει και άλλη διάσταση. Αυτή που δίνει σήμερα στο Euro2day.gr ο διευθυντής στο Παπανικολάου Διαμαντής Χλωρός.

«Το κράτος όρισε να γίνεται η επιβεβαίωση με PCR σε δημόσια δομή, αλλά δεν είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται σε μέρα εφημερίας. Έτσι, οι συνάδελφοι στα Επείγοντα θα έχουν να δουν 150 ασθενείς θα έχουν και άλλους 50 ή 100 να κάνουν δειγματοληψίες, να επιβεβαιώνουν και να γράφουν παραπεμπτικά», σημείωσε.

«Για να μην πω κάτι χειρότερο, θα πω ότι είναι μια μεγάλη αποτυχία να σκέφτονται κεντρικά και να βγάζουν τέτοιες αποφάσεις»...

 

ΕΦΟΡΙΑ. Για τα τέλη κυκλοφορίας το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου. Μαζί και για την κατάθεση πινακίδων, γεγονός το οποίο σημαίνει πως αρκετές δεκάδες χιλιάδες οχημάτων θα κυκλοφορούν «δωρεάν» για δύο μήνες. Θα καταθέσουν πινακίδες για το 2022 στις 28 Φεβρουαρίου, ψηφιακά και αν τις χρειαστούν αργότερα μπορούν να τις ανακτήσουν καταβάλλοντας τα γνωστά τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα «άσχημα» είναι ότι σήμερα τελειώνει η προθεσμία για την πληρωμή δόσεων ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι καλό είναι να μην αφήσουν την υποχρέωση για την τελευταία ώρα, λίγο πριν το ρεβεγιόν.

Μην μπαίνουν τόκοι χωρίς λόγο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v