Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2022

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» στην Ελληνική Ζύμη & νέα επένδυση από ΠΛΑΘ-Ελαστρον *Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική και διόδια

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» στην Ελληνική Ζύμη & νέα επένδυση από ΠΛΑΘ-Ελαστρον *Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική και διόδια

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ-ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Το 2013, δύο ελληνικοί όμιλοι, η Πλαστικά Θράκης και η Έλαστρον, αποφάσισαν να συμπράξουν στον τομέα της καινοτομίας και της αειφόρου καλλιέργειας, ιδρύοντας τα Θερμοκήπια Θράκης στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης.

Επτά χρόνια μετά, η Θερμοκήπια Θράκης, που παράγει ντομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες, συνεχίζει να επενδύει αθόρυβα στην ανάπτυξη της παραγωγής της. Πέρυσι ολοκληρώθηκαν δύο επενδυτικά της σχέδια ύψους 12,039 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία έλαβε το πράσινο φως για μια ακόμη.

Η νέα επένδυση αφορά στην επέκταση εγκαταστάσεων θερμοκηπίων υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας με την κατασκευή νέων θερμοκηπίων. Είναι ύψους άνω των 14,6 εκατ. ευρώ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ: Καθόλου άσχημα δεν έκλεισε η χρονιά για τους μετόχους της Ελληνικής Ζύμης. Με δύο αποφάσεις αντίστοιχων έκτακτων γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, οι μέτοχοι της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας τροφίμων που ίδρυσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Αραμπατζής αποφάσισαν τη διανομή μερισμάτων συνολικού ύψους 37,792 εκατ. ευρώ από κέρδη προηγούμενων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των μεριδίων των εταιρειών Ελληνική Ζύμη και Άλεσης προς την Μπάρμπα Στάθης. Πλέον η Μπάρμπα Στάθης κατέχει το 75% της Ελληνικής Ζύμης και το 75% της Άλεσις, από 49% και 51% αντίστοιχα που ήλεγχε πριν τη συναλλαγή και ο Μιχαήλ Αραμπατζής, το υπόλοιπο 25%.

 

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ: Περισσότερα... ψιλά χάλασαν στα διόδια οι οδηγοί κατά την επιστροφή τους από την πρωτοχρονιάτικη έξοδο, αλλά τα γλίτωσαν από τον «καφέ στο χέρι». Και αυτό γιατί δεν πέρασε ακόμη στην τιμή το περιβαλλοντικό τέλος, περίπου 10 λεπτά, για τα πλαστικά καπάκια και ποτήρια μιας χρήσης που χρησιμοποιούν οι εταιρείες εστίασης για να προσφέρουν ροφήματα προς κατανάλωση εκτός καταστήματος.

Από την άλλη μεριά, με το που μπήκε η νέα χρονιά, τα διόδια αναπροσαρμόστηκαν με βάση τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου. Όσοι ταξίδεψαν σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Σπάρτη πλήρωσαν ακριβότερα τα διόδια από 5 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον σταθμό και την κατηγορία του οχήματος. Επίσης όσοι έρχονται από Γιάννενα επιβαρύνονται από την Πρωτοχρονιά στον αυτοκινητόδρομο Ιωαννίνων-Αντιρρίου με 5 έως 25 λεπτά επιπλέον, ενώ το κόστος στη διαδρομή Πάτρα-Αθήνα αυξήθηκε κατά 10 με 20 λεπτά.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Αρνητική στάση εξέφρασε ο σύλλογος των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοινώθηκε από την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι οι πρόνοιες είναι λιγότερες από αυτές που προβλέφθηκαν σε ανάλογο πρόγραμμα για το προσωπικό της μητρικής τράπεζας, αλλά και εκφράζοντας ανησυχία για το μέλλον του ομαδικού συμβολαίου υγείας των εργαζομένων.

Για σήμερα και για αύριο άλλωστε είναι προγραμματισμένη διήμερη απεργία, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν στην πράξη διασφαλίσεις «κεκτημένων» ενόψει του επικείμενου ελέγχου της ιδιοκτησίας της εταιρείας από το CVC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v