Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2022

ΜΥΤΙΛ- ΙΜΕΡΥΣ, σημειώσατε…1 *Τα κρυπτονομίσματα στην υπηρεσία των e-shops *Τα... σιγουράκια για Αττική Οδό και η έκπληξη

ΜΥΤΙΛ- ΙΜΕΡΥΣ, σημειώσατε…1 *Τα κρυπτονομίσματα στην υπηρεσία των e-shops *Τα... σιγουράκια για Αττική Οδό και η έκπληξη

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η καταγγελία της Μυτιληναίος κατά IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ (πρώην S&B), μια απόφαση που αποτελεί κομβικό σημείο σε μια πολυετή αντιδικία των δύο πλευρών. Πρόκειται για εξέλιξη που συνιστά μια πρώτη νίκη για τη Mυτιληναίος στην κόντρα αυτή.

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια βωξίτη, που είναι η βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου. Η Επιτροπή, λένε οι πληροφορίες, έκρινε ότι η IMERYS καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά και επέβαλε στον εξαρτημένο από αυτή πελάτη της καταχρηστικούς όρους προμήθειας. Αυτοί αφορούσαν σε υπερβολική και αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών αλλά και δραστικής μείωσης των ποσοτήτων που παραδίδονταν.

Οι ανακοινώσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένονται σύντομα. Θα υποχρεώνουν την IMERYS να απέχει από τέτοιες συμπεριφορές και θα περιλαμβάνουν και τα σχετικά πρόστιμα.

Έπεται βέβαια και συνέχεια, στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτά θα καθορίσουν τους όρους προμήθειας και πιθανές αποζημιώσεις…

 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Τα Starbucks, η Home Depot, η Whole Foods, η Tesla, το Etsy, το κορυφαίο marketplace χειροποίητων και vintage προϊόντων στον κόσμο, όπως και η Booking, είναι ορισμένες από τις εταιρείες που παρέχουν στους καταναλωτές τους τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους με κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με έρευνα της Paysafe, είναι θέμα χρόνου έως ότου τα κρυπτονομίσματα γίνουν ένας τρόπος πληρωμής που προσφέρεται τακτικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 15% δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει καθόλου να προσφέρει κρυπτονομίσματα στα ηλεκτρονικά του καταστήματα στο μέλλον. Το 17% ήδη δέχεται, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία άνω του 65% σχεδιάζει να εφαρμόσει πληρωμές με κρυπτονομίσματα εντός των επόμενων τριών ετών.

Έξι στις 10 μικρές και μεσαίες διαδικτυακές επιχειρήσεις αναμένουν ότι η εφαρμογή των κρυπτονομισμάτων ως μεθόδου πληρωμής θα ανοίξει νέες διεθνείς αγορές για τις επιχειρήσεις τους, ενώ ποσοστό 54% δηλώνει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον των πληρωμών.

Την ίδια στιγμή, 4 στις 10 (ποσοστό 37%) σκέφτονται να αποδεχτούν αποκλειστικά πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο μέλλον. Αν και αυτές οι τάσεις δείχνουν ότι πολλοί διαχειριστές ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι σίγουροι για τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα, το αν, πόσοι και σε τι βάθος χρόνου θα το εφαρμόσουν, μένει να φανεί.

 

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Παρότι η επισημοποίηση της απόφασης ότι ο νέος διαγωνισμός παραχώρησης θα αφορά στον υφιστάμενο οδικό άξονα, χωρίς επεκτάσεις, ήρθε προ ημερών, στα τραπεζικά γραφεία κυκλοφορούν ήδη… σιγουράκια για ενδιαφερόμενους.

Πρώτα στη σχετική λίστα έρχονται τα private equity funds Macquarie, KKR και ακολουθεί η CVC Capital Partners.

Η έκπληξη έγκειται στην Adria, τον όμιλο διαχείρισης υποδομών που έχουν συστήσει γαλλικοί και ισπανικοί σιδηρόδρομοι.

Κάτι θα ξέρουν οι τραπεζίτες…

Υ.Γ.: Οι εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες θα συμμετέχουν στα σχήματα, χωρίς να βάλουν κεφάλαια, αλλά ως δυνητικός operator του οδικού άξονα. Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι την εκκίνηση του διαγωνισμού θα έχει βρεθεί λύση στο... αδιέξοδο της σχέσης μεγαλομέτοχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v