Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2022

ΕΧΑΕ: Σαν έτοιμος από… καιρό ο CEO - Η Πειραιώς, η Ελ. Βρεττού και η εκκρεμότητα HSBC - Viva Wallet: Τα δισ., ο Καρώνης και οι πικρίες

ΕΧΑΕ: Σαν έτοιμος από… καιρό ο CEO - Η Πειραιώς, η Ελ. Βρεττού και η εκκρεμότητα HSBC - Viva Wallet: Τα δισ., ο Καρώνης και οι πικρίες

SANI/IKOS: «Πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) έλαβε ο όμιλος Sani/Ikos για το project Ikos Odisia, ύψους 125 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει στην Κέρκυρα, όπου ήδη λειτουργεί το πολυτελές Ikos Dassia.

H επένδυση του ομίλου, τη διοίκηση του οποίου ασκούν ως co-managing partners οι Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη μιας luxury ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 395 δωματίων, σουιτών και bungalows, ενός θεάτρου και θεματικών εστιατορίων. Στόχος των επικεφαλής του ομίλου είναι το νέο συγκρότημα, που θα προσελκύσει στο νησί των Φαιάκων την ελίτ του τουρισμού, να λειτουργήσει στην αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023.

Το resort θα αναπτυχθεί στη θέση του ιστορικού Club Med, η παρουσία του οποίου σηματοδότησε αρκετές δεκαετίες πριν τη λειτουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με διεθνώς αναγνωρισμένο brand στην Κέρκυρα.

Εκτός του συγκεκριμένου project, ο όμιλος με το ελληνικό DNA έχει δρομολογήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 405 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

 

EXAE: Γρήγορα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος.

Ο κ. Κοντόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του στη CQS στις 31/12/2021. Επομένως, δεν θα απαιτηθεί να μεσολαβήσει ιδιαίτερος χρόνος ως την ανάληψη των καθηκόντων του. Στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΧAΕ αναμένεται, δε, να εκλεγεί ως νέο μέλος.

Ήταν έτοιμος…

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στην τράπεζα έχει γίνει η προεργασία για την αντικατάσταση της επικεφαλής του Corporate και Investment Banking Ελένης Βρεττού. Η στήλη ρώτησε αν απαιτείται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και η απάντηση είναι σαφής: Δεν χρειάζεται απόφαση Δ.Σ. και όταν υπάρξει εξέλιξη, θα επικυρωθεί και η όποια νέα κατάσταση. Μας είπαν μάλιστα ότι δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας πότε θα γίνει η αλλαγή.

Όσο για τους υποψήφιους για τη θέση είναι γνωστοί και εκ των έσω.

Σε ό,τι αφορά το άλλο μέτωπο της τράπεζας, την εξαγορά ή όχι της HSBC Ελλάδος, το μπαλάκι είναι στο γήπεδο των ξένων, καθώς έχουν στα χέρια τους την πρόταση της Πειραιώς και η απόφαση είναι δική τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη...

 

VIVA WALLET: Έως και 2 δισ. ευρώ λέγεται ότι θα είναι η αποτίμηση στο deal της Viva Wallet με την JP Morgan. Πολύ χρήμα, που προφανώς αφορά τις μελλοντικές προοπτικές τις οποίες «βλέπει» η αμερικανική εταιρεία.

Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον Χάρη Καρώνη, ιδρυτή της Viva και ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού ποσοστού που δεν πωλείται (51%), να εκδηλώσει με ιδιαιτέρως άκομψο τρόπο την… πικρία του.

Ο ίδιος, όπως είχε γράψει έγκαιρα το Euro2day.gr, είχε προσπαθήσει ποικιλοτρόπως να αποφύγει το συγκεκριμένο deal, επιχείρησε ακόμη και να αγοράσει ο ίδιος τα ποσοστά της μειοψηφίας που τελικά αγοράζει η JP Morgan. Αλλά δεν τα κατάφερε.

Αντ' αυτού, εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή τα βέλη του μέσω social media προς τον «κουμανταδόρο» της DECA Investments Νίκο Κούλη, προβάλλοντας παλαιότερο δημοσίευμα (του 2020) για άλλες επενδύσεις της DECA, που προέκυψαν… λεμόνια! Προφανώς διότι τον θεωρεί υπαίτιο της προθυμίας και των υπόλοιπων επενδυτών να αποχωριστούν τα ποσοστά τους, με πριγκιπική αποτίμηση. Τον έκανε μάλιστα και mention στο συγκεκριμένο facebook post, μην τυχόν και δεν το δει.

«Not so classy» που λένε και στο… χωριό μας!

Το ότι ο κ. Καρώνης είναι πολύ ιδιόμορφος και δύσκολος χαρακτήρας, είναι γνωστό στην αγορά. Το ερώτημα τώρα είναι πώς θα τα πάει με τα στελέχη της JP Morgan και για πόσο η τελευταία θα μείνει με υψηλό μεν, μειοψηφικό δε, ποσοστό.

Και τι δεν θα έδινε η στήλη για να ρίξει μια ματιά στο shareholders agreement…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v