Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2022

Η Pulse και η… αυτοδυναμία - Παγκόσμιο λουκέτο της Zara ξεκίνησε από… Ελλάδα - Και οι servicers αρχίζουν τις εθελούσιες

Η Pulse και η… αυτοδυναμία - Παγκόσμιο λουκέτο της Zara ξεκίνησε από… Ελλάδα - Και οι servicers αρχίζουν τις εθελούσιες

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ολα της διοργάνωσης δύσκολα, προέκυψε και ο καιρός!

Για να εξηγούμαστε. Από την αρχή η πανδημία έριχνε βαριά τη σκιά της στη διοργάνωση, παρά τις προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν τα κρούσματα, βάζοντας σε σκληρή καραντίνα εκατομμύρια κατοίκους.

Αυτό που δεν υπολόγιζαν ίσως είναι ότι ο κορωνοϊός θα είναι παρών αλλά θα λείπει το… χιόνι. Ετσι, επιστρατεύεται η λύση του τεχνητού χιονιού.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι έκθεση που διαβάζουμε στο AP. Σύμφωνα με αυτή, η κλιματική αλλαγή διαμορφώνει με τέτοια ταχύτητα το κλίμα, που μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε, μόλις μία από τις 21 περιοχές που φιλοξένησαν τους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι σε θέση να το ξανακάνει χωρίς χρήση… τεχνολογίας.

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE: Τελικά παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει περίπου όλο το φιάσκο στην Αττική Οδό (με πρώτο και καλύτερο για ευνόητους λόγους, τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη), το κοινό… δεν πείστηκε. Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse τα λέει όλα. Το 72% δεν θεώρησε ικανοποιητική την επίδοση της Πολιτείας, με σχεδόν 60% να απαντά «ελάχιστα έως καθόλου».

Στα βασικά τώρα, με τούτα και με εκείνα, που λέει ο λαός μας, η κυβέρνηση έχασε 2 μονάδες σε ένα δίμηνο, (πρόθεση ψήφου), τις οποίες όμως δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουναντίον, σύμφωνα με την Pulse, έχασε κι εκείνος μία μονάδα. Μεγάλος κερδισμένος το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη, που από το 9,5% εκτινάχθηκε στο 14%.

Ενδιαφέρον σημείο όμως είναι κι αυτό με τα οποίο κλείνει η δημοσκόπηση. Διότι αφορά την πολιτική «προέλευση» όσων υποστηρίζουν τώρα το ΚΙΝΑΛ, με βάση το τι ψήφισαν το 2019: Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι το 23% των υποστηρικτών του είχε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και το 22% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Που σημαίνει ότι προς το παρόν «ψαρεύει» περίπου ισόποσα και από τους δύο μεγαλύτερους πολιτικούς σχηματισμούς.

Με αυτά τα δεδομένα πάντως, η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές φαντάζει δύσκολη…

 

ZARA: Προπομπός διεθνών εξελίξεων αποδείχτηκε η Ελλάδα για την Uterque του ομίλου Zara. Πρόκειται για το εμπορικό σήμα του ομίλου Inditex (Zara) με υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και μια περιορισμένη συλλογή ρούχων σε τιμές πάνω από τον μέσο όρο του προϊοντικού μίγματος που προσφέρει ο όμιλος μέσω των υπόλοιπων σημάτων του.

Η Inditex αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα Uterque που διατηρούσε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια, στα μέσα της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε. Έκτοτε λειτουργεί στην τοπική αγορά μόνο μέσω e-shop.

Σήμερα, το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται στο σύνολο της δραστηριότητας της αλυσίδας, που κλείνει εντός του 2022 όλα της τα φυσικά καταστήματα. Ο όμιλος Inditex αποφάσισε να διακόψει τη μάρκα που δημιούργησε το 2008, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην αγορά.

Ακόμη και στα έσοδα του ομίλου, η μάρκα αντιστοιχούσε μόλις στο 0,4% των συνολικών εσόδων.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Νέα κόντρα με τα συνδικάτα αναμένεται να ανοίξει στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών. Σύμφωνα με τον πρόσφατο εργασιακό νόμο, βασική προϋπόθεση προκειμένου μια συνδικαλιστική οργάνωση να υπογράψει κάποια συλλογική σύμβαση, να προκηρύξει απεργία ή και να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συλλογική διαπραγμάτευση, είναι να είναι εγγεγραμμένη στο συγκεκριμένο Μητρώο.

Το υπουργείο Εργασίας λέει ότι έτσι θα σταματήσουν να υπάρχουν σωματεία-σφραγίδες. Τα συνδικάτα, με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ, υποστηρίζουν ότι οι διατάξεις έχουν σοβαρά νομικά αλλά και εφαρμοστικά προβλήματα και εκτιμούν ότι η υποχρέωση εγγραφής σε αυτό γίνεται υπό την απειλή αναστολής των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Η Συνομοσπονδία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας να μη θέσει σε λειτουργία το μητρώο (ΓΕΜΗΣΟΕ) έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία προσέφυγε η ΓΣΕΕ.

 

ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΙ: Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τις τράπεζες τα προγράμματα που στοχεύουν σε μείωση του προσωπικού. Και φέτος θα συνεχιστεί η προσπάθεια, αν και όσο περνά ο καιρός, τα κίνητρα λιγοστεύουν και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου χάνουν την αίγλη τους.

Η είδηση είναι ότι φέτος τη σκυτάλη θα πάρουν και κάποιες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (γνωστές σε όλους ως servicers). Η στήλη μαθαίνει ότι τα σχέδια καταστρώνονται και όταν ο καιρός ζεστάνει, θα δούμε το πρώτο πρόγραμμα να «σκάει μύτη»…

Στο ερώτημα γιατί χρειάζεται εθελουσία με τόσα κόκκινα δάνεια που έχουν συσσωρεύσει, η απάντηση είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις το προσωπικό πλεονάζει.

Μετακινήθηκαν περισσότεροι τραπεζοϋπάλληλοι απ’ όσους χρειάζονται...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v