Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2022

Πανδημία: Σερί από αρνητικά ρεκόρ - CEO εξωτερικού για Attica Bank - Tι φουρνίζει η Παπαδοπούλου

Πανδημία: Σερί από αρνητικά ρεκόρ - CEO εξωτερικού για Attica Bank - Tι φουρνίζει η Παπαδοπούλου

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά σχετικά με την κάλυψη της δρομολογούμενης αύξησης κεφαλαίου των Ευρωσυμβούλων.

Ήδη, οι δύο εκ των βασικότερων μετόχων (κ.κ. Κοκορότσικος και Ταυρίδης, ελέγχουν αθροιστικά γύρω στο 25%), που υποχρεώνονται να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις, έχουν δηλώσει πως θα ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους, ενώ ακούγεται ότι έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον από τρίτους.

Λέγεται επίσης ότι γνωστό fund που συνηθίζει να αποκτά κατά καιρούς μειοψηφικές θέσεις σε εισηγμένες εταιρείες «είδε» και τους Ευρωσυμβούλους, αποκτώντας ποσοστό κάτω του 5%.

 

ATTICA BANK: Έλλην ή Ελληνοαμερικανός, που εργάζεται στην αλλοδαπή, αποτελεί, όπως πληροφορείται η στήλη, το «φαβορί» για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank.

Ο υποψήφιος εργάζεται στη Μέση Ανατολή (Abu Dhabi;) και είναι επιλογή της Ellington, που αποτελεί μαζί με το ΤΜΕΔΕ, βάσει του shareholders agreement, τον εν δυνάμει βασικό μέτοχο της τράπεζας.

Δεν καταφέραμε να μάθουμε αν έρθει ως μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος με προοπτική να θέσει υποψηφιότητα για μόνιμος.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανατεθεί στην Egon Zehnder το έργο της εξεύρεσης κατάλληλου CEO της τράπεζας, όταν αυτή, μετά τον Ιούλιο, περάσει υπό τον έλεγχο του σχήματος Ellington-ΤΜΕΔΕ.

Ο προταθείς από το ΤΧΣ Μίνος Μωυσής θα παραμείνει εκπρόσωπος του Ταμείου και πιθανώς να οριστεί αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της τράπεζας, καθώς το τελευταίο πρόταξε την ανάγκη συναίνεσης μεταξύ των μεγαλομετόχων, από τη δυνατότητα εξάσκησης των δικαιωμάτων του.

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Σπάμε συνεχώς ρεκόρ σε θανάτους (ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών έφτασε τους 108, δηλαδή τους 756 νεκρούς σε επτά μέρες!), ενώ τα κρούσματα ξαναπήραν την άγουσα, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 6% το τελευταίο επταήμερο, σε σχέση με το προηγούμενο. Κι αυτό, παρότι στις τελευταίες επτά ημέρες περιλαμβάνονται κι εκείνες της μεγάλης κακοκαιρίας, όταν ο χιονιάς επέβαλε το δικό του λοκντάουν.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι αρκετά από τα «σοβαρά» ΜΜΕ ποικίλης ύλης αγνοούν επιδεικτικά την κάκιστη πορεία του τελευταίου διαστήματος. Σχεδόν ούτε λέξη για τα αρνητικά ρεκόρ του Ιανουαρίου, που ήταν ο φονικότερος μήνας μέχρι τώρα, με 2.710 απώλειες, αλλά και για το τελευταίο τρίμηνο των 7.562 νεκρών, το χειρότερο δηλαδή τρίμηνο της πανδημίας στη χώρα μας!

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Νέες επενδύσεις «φουρνίζει» η Ιωάννα Παπαδοπούλου, της εμβληματικής εταιρείας που φέτος συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Η βιομηχανία, από τις λίγες ελληνικές που άντεξαν στον χρόνο και παρέμειναν στα χέρια των κληρονόμων, ετοιμάζει μια μεγάλη επένδυση στις εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα.

Όπως μαθαίνει η στήλη, με τη νέα μονάδα που θα μπει σε λειτουργία στο τέλος της φετινής χρονιάς, το αργότερο στις αρχές της επόμενης, θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα στα αρτοσκευάσματα.

Σήμερα, 100 χρόνια από την ημέρα που η οικογένεια Παπαδοπούλου έψηνε στον φούρνο του σπιτιού στην Αθήνα Πτι-Μπερ, τα οποία τα παιδιά πουλούσαν χύμα, διαθέτει 4 εργοστάσια, απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους και τα προϊόντα της εξάγονται σε 61 χώρες.

 

INTRAKAT: Δύο ακόμα θεσμικά χαρτοφυλάκια φέρονται, σύμφωνα με πηγές του ομίλου, να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μετοχές της εταιρείας, μετά το Orasis fund, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον πρώτο νέο μέτοχο του σχήματος που θα προκύψει από τη δρομολογημένη αύξηση κεφαλαίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η φιλολογία περί αποεπένδυσης των παλαιών μετόχων και κυρίως του Δ. Κούτρα έχει ήδη απαντηθεί από το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου. Οι βασικοί μέτοχοι της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αποφάσισαν να δημιουργήσουν χώρο για την είσοδο νέων επενδυτών, και γραπτώς προκύπτει πως θα εξασκήσουν μερικώς τα δικαιώματά τους, πλην των κ.κ. Λουκά Λαζαράκη και Δημοσθένη Στασινόπουλου (που θα εξασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους).

Ειδικότερα, η Intracom (μέσω της Intracom Technologies) αναφέρεται ότι θα εξασκήσει το 90,91% των δικαιωμάτων προτίμησης, που της αναλογούν. Με βάση πάντα το ενημερωτικό δελτίο, ο κ. Δ. Κούτρας θα ασκήσει δικαιώματα προτίμησης για 720 χιλ. μετοχές από τις 6.095.432 μετοχές που κατέχει (περίπου το σημερινό 12% της εισηγμένης). Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Σουρέτης θα ασκήσει δικαιώματα για το 50% των μετοχών που κατέχει (για 1.814.518 μετοχές από τις 3.629.037). Αντιστοίχως, ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης θα εξασκήσει δικαιώματα για 3.551.000 μετοχές από τις 7.101.997 που κατέχει.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεταβιβάσεις, η εξάσκηση ή μη δικαιωμάτων, η είσοδος νέων επενδυτών και η τελική κατανομή, ώστε να διαμορφωθεί η νέα μετοχική βάση, είναι εν εξελίξει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v