Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2022

Καλοκαίρι από… χειμώνα στις ιχθυοκαλλιέργειες - Τεχνολογικό μπόνους για Alpha Bank - Σφηνάκια για CVC και Costa Navarino

Καλοκαίρι από… χειμώνα στις ιχθυοκαλλιέργειες - Τεχνολογικό μπόνους για Alpha Bank - Σφηνάκια για CVC και Costa Navarino

ALPHA BANK: Αξιοσημείωτες υπεραξίες έχει καταγράψει η Alpha Bank κατά την τελευταία διετία, λόγω της μεγάλης ανόδου που σημείωσαν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας οι μετοχές του κλάδου πληροφορικής.

Ειδικότερα, η γνωστή τράπεζα, με βάση τα στοιχεία του ΧΑ, κατέχει το 19,33% της Space Hellas (τρέχουσα αποτίμηση του 100% γύρω στα 60 εκατ. ευρώ) και το 13,03% της Byte Computer (52 εκατ. ευρώ).
Σε επίπεδο χρηματικών ροών, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Alpha Βank αναμένεται να εισπράξει μερίσματα από τις δύο προαναφερθείσες εταιρείες.

 

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Ιστορικό υψηλό πενταετίας για τις τιμές στο λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας. Η τιμή του ελληνικού ψαριού μεγέθους 300-450 γρμ. έπιασε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία -βασική αγορά για τα ελληνικά χρώματα- τα 5,2 ευρώ το κιλό. Αυτή την τιμή οι Έλληνες ψαράδες είχαν να τη δουν από τον Ιούλιο του 2017, δηλαδή στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου εκείνης της χρονιάς, όπου παραδοσιακά οι τιμές τσιμπάνε.

Οι εξελίξεις αποδίδονται στην πανδημία. Σε ό,τι αφορά την τσιπούρα, μπορεί η άνοδος των τιμών να μην έπιασε τα υψηλά του λαβρακιού, αλλά δεν τα πάει και άσχημα καθώς απέφυγε τη χειμερινή… παραδοσιακή βουτιά.

Ηθικό δίδαγμα: και ο άγιος φοβέρα θέλει ή πώς η πανδημία επιτάχυνε τις αλλαγές στον κλάδο.

CVC- METROPOLITAN: Μετά το Υγεία, που διένειμε σε στελέχη του το καθαρό ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ και το Metropolitan έδωσε bonuses σε διευθυντές, στελέχη και μέλη του Δ.Σ.

Διέθεσε αδιανέμητα κέρδη χρήσης 2020.

 

COSTA NAVARINO: Αλλαγή σκυτάλης διενεργήθηκε πρόσφατα στο τιμόνι των ξενοδοχείων «The Westin Resort», «Costa Navarino», «The Romanos A Luxury Collection Resort Costa Navarino» και του κέντρου θαλασσοθεραπείας Anazoe-Spa.

Νέος επικεφαλής ο Ιωάννης Στεφάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v