Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2022

Εκλεψε τις εντυπώσεις η μετοχή του ΟΤΕ - Η παράταση στο Galaxy και η πληρωμή τοις μετρητοίς από Brook Lane

Εκλεψε τις εντυπώσεις η μετοχή του ΟΤΕ - Η παράταση στο Galaxy και η πληρωμή τοις μετρητοίς από Brook Lane

doVALUE: Αναβολή για τις αρχές Απριλίου πήρε τελικά η διαδικασία ελεύθερης εκποίησης των ακινήτων που έθεσε προς ρευστοποίηση η doValue, εξαιτίας παρέμβασης που άσκησε τρίτος ιδιώτης πιστωτής του επιχειρηματία Λ. Έλληνα.

Υπενθυμίζεται πως ως οφειλέτης, ο επιχειρηματίας συναίνεσε στην εκποίηση των ακινήτων προκειμένου να τακτοποιηθεί ανοιχτή οφειλή του ύψους 88 εκατ. ευρώ.

Στη διαδρομή της διαδικασίας ωστόσο μπήκε σφήνα τρίτος παίκτης, που εκτιμάται (σύμφωνα με έγκυρες νομικές πηγές) ότι μόνον προς το παρόν μπορεί να παγώσει τη διαδικασία.

Έτσι, το όλο project και για τους πλειοδότες ενδιαφερόμενους μετατίθεται…

 

ΟΤE: Εντυπωσιακή η χθεσινή συμπεριφορά του τίτλου. Την ώρα που οι αγορές μετοχών γκρεμίζονταν, λόγω της ρωσικής εισβολής και η μητρική Deutsche Telekom κατέγραφε σημαντικές απώλειες, η μετοχή του ΟΤΕ άνοιξε τη συνεδρίαση στα 17,71 ( χαμηλό ημέρας) και έκλεισε στα 17,95 ευρώ (-1,27%).

Οι επενδυτές μαζί με την εκτόξευση του γεωπολιτικού ρίσκου προσπέρασαν και την αναθεώρηση της πολιτικής αμοιβών προς τους μετόχους (σ.σ. θα καταβάλλεται το 70% με 100% των ετήσιων καθαρών ελεύθερων ταμειακών ροών αλλά με αναλογία 50% σε μέρισμα και 50% σε buyback, έναντι 65%-35% που ίσχυε ως το 2021).

Προφανώς, προσβλέπουν σε σημαντικές εταιρικές εξελίξεις.

 

GRANT THORNTON: Την πρώτη στην Ευρώπη πλατφόρμα παρακολούθησης των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία υποβάλλουν οι επιχειρήσεις για ένταξη στα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιούργησε η Grant Thornton.

H πλατφόρμα θα παρακολουθεί το επενδυτικό σχέδιο από την υποβολή της αίτησης ως την έγκρισή του και θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλη τη σχετική πληροφόρηση (εκθέσεις αξιολόγησης κ.ά.).

Στόχος η αύξηση της ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των πόρων.

 

INTRUM-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας για τη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης από την Intrum Hellas χαρτοφυλακίου με δάνεια που έχουν ως εξασφάλιση ξενοδοχειακές μονάδες.

 

ALPHA-SKYLINE: Μικρή παράταση αναμένεται να δοθεί στην ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στους τέσσερις επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού Skyline.

Πρόκειται για διαγωνιστική διαδικασία, μέσω της οποίας η Alpha θα επιλέξει συνεπενδυτή, για την αξιοποίηση χαρτοφυλακίου ανακτημένων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων.

 

SPV GALAXY-BROOK LANE: Μετρητοίς κατέβαλε η Brook Lane στα SPVs της τιτλοποίησης Galaxy το τίμημα για την αγορά «φέτας» στεγαστικών δανείων, πώληση που αποκάλυψε το Euro2day.gr.

Η συμφωνία έχει βέβαια και ένα μικρό earn out.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v