Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2022

Οι ιδιωτικές μπίζνες της ΓΕΚ Τέρνα και η τρικυμία στον ΟΛΠ - Απανωτά εγκαίνια για την τουρκική Zara

Οι ιδιωτικές μπίζνες της ΓΕΚ Τέρνα και η τρικυμία στον ΟΛΠ - Απανωτά εγκαίνια για την τουρκική Zara

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ένα ακόμη ιδιωτικό έργο για λογαριασμό των Dimand-Prodea έχει αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την κατασκευή του Πύργου Πειραιά -με συμπληρωματική συμφωνία ύψους 26 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία συνάφθηκε τον Φεβρουάριο του 2022-, η κατασκευαστική αναλαμβάνει τη δημιουργία του συγκροτήματος γραφείων και κατοικιών με την επωνυμία Hub 26 σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων απέναντι από το παλιό ζυθοποιείο της ΦΙΞ, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ η συνολική επένδυση (μαζί με την αγορά των οικοπέδων) ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ. Ο χρόνος αποπεράτωσης τοποθετείται έως τα τέλη του 2023 και η παραπάνω σύμβαση αθροίζεται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών έργων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.

 

ΟΛΠ: Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι από την απόφαση του ΣτΕ για «μπλόκο» στις επενδύσεις που προβλέπονται στο master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η διοίκηση του ΟΛΠ τηρεί στάση αναμονής μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να υπάρξει σαφής εκτίμηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα έργα και να αποσαφηνιστεί το όλο σκεπτικό.

Από την άλλη, πάντως, το υπουργείο Ναυτιλίας εμφανίζεται αισιόδοξο για την πορεία των επενδύσεων και εκτιμά ότι η ακύρωση του master plan οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΟΛΠ είχε ξεκινήσει τα έργα αναβάθμισης του λιμένα χωρίς να έχει προηγηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Οπως είπαν στη στήλη πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του 2016 δεν ήταν απαραίτητη η έγκριση master plan για να ξεκινήσουν τα «υποχρεωτικά» έργα, ενώ από το 2018 είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση του σταθμού της κρουαζιέρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές λένε ότι είναι θέμα ημερών η έγκριση της ΣΜΠΕ από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για να δούμε…

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Συνεχίζει απτόητη η LC Waikiki την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου στην Ελλάδα. Η «τουρκική Zara», όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν, ανοίγει σήμερα το νέο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο River West στον Κηφισό.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα το άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έπεται η ανάπτυξη ενός ακόμη σημείου πώλησης στο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park, που απέκτησε η Trade Estates (Fourlis) στην Πειραιώς.

Αυτά τα εγκαίνια αναμένονται κατά την περίοδο του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα της εταιρείας βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέων ακινήτων προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους που έχει θέσει για δίκτυο τουλάχιστον 10 καταστημάτων μέχρι το τέλος του έτους.

 

ΘΡΑΚΗ: Σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή υπάρχει πρόνοια για εφάπαξ δαπάνη 850 χιλ. ευρώ, από την παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ».

Στο ίδιο κείμενο προβλέπεται ενδεχόμενη δαπάνη του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, σε περίπτωση ένταξης πρώην εργαζόμενων της αλλαντοβιομηχανίας σε ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης, που καταρτίζεται από τον Οργανισμό.

Η χρονική διάρκεια είναι 18 μήνες και αφορά σε φορείς του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v