Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2022

Πειραιώς: Παρά ένας… 900 - Επενδύσεις «stop» στα S/M - Προϋπολογισμός: Ποια κονδύλια μένουν στην εφεδρεία

Πειραιώς: Παρά ένας… 900 - Επενδύσεις «stop» στα S/M - Προϋπολογισμός: Ποια κονδύλια μένουν στην εφεδρεία

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Θέμα χρόνου η κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, με τις υπογραφές να έχουν μπει και τις διατάξεις να οδεύουν στη Βουλή. Επί του παρόντος, προβλέπει πρόσθετες δαπάνες 2 δισ. ευρώ και επιπλέον δαπάνες 600 εκατ. ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Από τα 2 δισ. ευρώ των πρόσθετων δαπανών, τα 600 εκατ. ευρώ υπολογίζεται πως αφορούν στις επιβαρύνσεις του δημοσίου για προμήθεια καυσίμων, μετά το ράλι των διεθνών τιμών και την παγίωσή τους σε υψηλά επίπεδα.

Στο κονδύλι δεν περιλαμβάνονται μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μέτωπο στο οποίο αρμόδιες πηγές επαναβεβαιώνουν πως βρίσκονται στο τραπέζι, αφήνουν όμως να εννοηθεί πως δεν είναι της παρούσης.
Σταϊκούρας και Σκυλακάκης έχουν κάνει λόγο για «εφεδρείες» που διατηρούνται, αλλά προς το παρόν προτεραιότητα έχει η υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν προ ολίγων ημερών.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Η αύξηση του ενεργειακού κόστους, πρόβλημα που αντιμετωπίζει οριζόντια όλη η αγορά και οι καταναλωτές, ροκανίζει στην «τελική γραμμή» τα σούπερ μάρκετ. Στελέχη του κλάδου, μάλιστα εκτιμούν ότι αρκετές αλυσίδες θα εμφανίσουν εφέτος ζημιές.

Το γεγονός, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ορατότητα για το πώς θα κινηθεί η κατανάλωση και την αύξηση των οικοδομικών υλικών, θα πάει πίσω αρκετές επενδύσεις του κλάδου, υποστηρίζει φίλος της στήλης. Ήδη γνωστές αλυσίδες από το top 10 έχουν «παγώσει» προγραμματισμένες ανακαινίσεις, ενώ κάποιες άλλες έχουν πάει πιο πίσω την ανέγερση εμβληματικών καταστημάτων τους.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι φέτος οι μεγάλοι του κλάδου προγραμμάτιζαν επενδύσεις περί των 270 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ι: Συνολικά 899 εργαζόμενοι αποχώρησαν εντός της περσινής χρονιάς από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου, κάνοντας χρήση κινήτρων πρόωρης αποχώρησης.

Το ποσό της πρόβλεψης που αναλώθηκε για το περσινό πρόγραμμα εθελουσίας και την «ουρά» του προγράμματος του 2020 ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΙ: Κατά τη διάρκεια του 2021, η Πειραιώς πώλησε τις συμμετοχές σε Vivartia Συμμετοχών, Δαναός ΑΕ, Mastercard και Visa.

Σωρευτικό κέρδος 62 εκατ. ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v