Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2022

Ψάχνεται για δάνειο από ΠΕΙΡ η DK - Η Κρι Κρι και ο νέος ανταγωνιστής - Αέρας στα πανιά της Mevaco

Ψάχνεται για δάνειο από ΠΕΙΡ η DK - Η Κρι Κρι και ο νέος ανταγωνιστής - Αέρας στα πανιά της Mevaco

MEVACO: Η εταιρεία κατάφερε πέρυσι να εκτινάξει τον κύκλο εργασιών της κοντά στα 25 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει σε κερδοφόρο πορεία, επιτυγχάνοντας μάλιστα ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Φέτος, τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν σαφώς καλύτερα, καθώς μόνο από τις δύο συμβάσεις για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων αιολικών πάρκων που έχει ανακοινώσει τελευταία και προβλέπεται να ολοκληρώσει μέσα στη χρονιά, προκύπτει συνολικός κύκλος εργασιών 18,5 εκατ. ευρώ (περίπου το 75% των περυσινών εσόδων).

Η ουσία είναι πως η εισηγμένη έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική σε τέτοιου είδους συμβάσεις. Και αναμένονται πολλές τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΥΓ: Υπάρχουν σαφείς προϋποθέσεις για τη φετινή διανομή ικανοποιητικού μερίσματος.

 

ΑΡΙΑΔΝΗ: Με την Τράπεζα Πειραιώς φέρεται να συζητά η Davidson Kempner για τη σύναψη χρηματοδότησης, στην περίπτωση που η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει (Bain, Fortress, Davidson Kempner, doValue, Cepal και άλλοι) ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο Αριάδνη.

Η διαγωνιστική διαδικασία εισήλθε στη δεύτερη φάση, με δύο ενδιαφερόμενους: από τη μια, η προαναφερόμενη κοινοπραξία και από την άλλη, η Ellington.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Νέο swap ελληνικών κρατικών ομολόγων διενήργησε η τράπεζα με τον ΟΔΔΗΧ, λίγο πριν κλείσει η περασμένη χρονιά, αλλά από αυτό δεν έγραψε κέρδη.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021, η Εθνική αντάλλαξε ομόλογα PSI ονομαστικής αξίας 128 εκατ. ευρώ, λογιστικής αξίας 173 εκατ. ευρώ, με μια άλλη σειρά ομολόγων Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 125 εκατ. ευρώ.

Η αξία διακανονισμού διαμορφώθηκε στα 171 εκατ. ευρώ και από την ανταλλαγή προέκυψε για την Εθνική ζημιά 2 εκατ. ευρώ.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία παραμένει, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, η μοναδική ελληνικών συμφερόντων μεγάλη βιομηχανία στον κλάδο του παγωτού. Και λέμε μέχρι σήμερα, διότι οι αδελφοί Σαράντη της Ελληνικά Γαλακτοκομεία που απέκτησαν την ΑΓΝΟ θα αξιοποιήσουν στο έπακρο το νέο τους brand.

O χώρος του παγωτού, όπου η ΑΓΝΟ ήταν υπολογίσιμη δύναμη, είναι ένα νέο πεδίο για αυτούς. Το πού θα κριθεί αυτή η νέα μάχη είναι νωρίς να το προδικάσουμε. Ενδεχομένως καταλύτης σε αυτό τον νέο πόλεμο να καταστεί η Παγωτά Δωδώνη. Όποιος τελικά την πάρει, θα βάλει πόδι στην premium αγορά του κλάδου.

Σε ό,τι αφορά την αγορά γιαούρτης, όπου και η ΚΡΙ ΚΡΙ και οι αδελφοί Σαράντη έχουν παρουσία, αδιαφιλονίκητος ηγέτης παραμένει η ΦΑΓΕ, με μερίδιο 24,3% σε όγκο και 23,8% σε αξία. Η ΚΡΙ ΚΡΙ διατηρεί τη δεύτερη θέση με μερίδιο 15,1% και 15% σε όγκο και αξία αντίστοιχα. Kοντά είναι τα ανώνυμα προϊόντα και τέταρτος παίκτης η Vivartia, με μερίδιο 11,4% σε όγκο και 16,1% σε αξία.

Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v