Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2022

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Αιχμάλωτη» της Κεφαλαιαγοράς - Η κίνηση που εξόργισε τους ξενοδόχους - Η ώρα της ηλεκτρικής… κουβέρτας

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Αιχμάλωτη» της Κεφαλαιαγοράς - Η κίνηση που εξόργισε τους ξενοδόχους - Η ώρα της ηλεκτρικής… κουβέρτας

ROLLINI-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Δύο ακίνητα της εταιρείας βγαίνουν στο σφυρί στις 13/4. Είναι και τα δύο στον Δήμο Δάφνης - Υμηττού και έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e-auction με τιμή πρώτης προσφοράς 113.800 και 8.100 ευρώ αντίστοιχα.

Πρόκειται για τα απόνερα της υπό πτώχευση «Rollini Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Ειδών Ένδυσης και Υπόδησης», που βρέθηκε στη δίνη της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε.

Η γνωστή εταιρεία υποδημάτων της επιχειρηματικής οικογένειας Δημητριανάκη που ανέπτυσσε την ομώνυμη αλυσίδα έκανε τζίρο περίπου 12,5 εκατ. ευρώ. Προσέφυγε στο άρθρο 99 του τότε πτωχευτικού κώδικα και κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης το 2015.

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑ: Οι πολίτες της χώρας -και δεν είναι οι μόνοι- αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη χειροτέρευση της ποιότητας ζωής τους τις τελευταίες έξι δεκαετίες, διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο.

Και πώς να είναι διαφορετικά, όταν την περασμένη Παρασκευή, για παράδειγμα, το κόστος ενέργειας εκτινάχθηκε 54% υψηλότερα.

Αυτό που δεν περιμέναμε, είναι η λύση που βρήκε μια εταιρεία ενέργειας για να βάλει πλάτη: μοιράζει δωρεάν ηλεκτρικές κουβέρτες στους ευάλωτους πελάτες. Ετσι θα μένουν ζεστοί στο κρεβάτι, χωρίς να καταναλώνουν φυσικό αέριο για τη θέρμανση του σπιτιού.

Ηδη 4.000 Βρετανοί πήραν τις ηλεκτρικές κουβέρτες τους. Το ρεύμα που καταναλώνουν πάντως θα το πληρώσουν από την τσέπη τους…

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πέρασαν ήδη πάνω από τέσσερις μήνες, ίσως και τεσσερισήμισι, από τότε που ξεκίνησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διερεύνηση της υπόθεσης περί συντονισμένης δράσης μεταξύ των μετόχων Reggeborgh και Atlas, στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Απόφαση, όμως, δεν φαίνεται να έχει προκύψει.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Δεν έχει αρκετά στοιχεία η Επιτροπή για να αποφασίσει; Υποθέτουμε πως τα έχει, διότι όσα στοιχεία χρειαζόταν, μπορούσε να τα απαιτήσει ένθεν και εκείθεν.

Χρειάζονται περισσότερο χρόνο οι νομικοί της για να βγάλουν… συμπέρασμα; Δύσκολο μας φαίνεται, εδώ δεν μιλάμε για μέρες ή έστω εβδομάδες, αλλά για μήνες. Όπως και να το κάνουμε πάντως, όποια πλευρά κι αν είναι να δικαιωθεί νομικώς, στο μεσοδιάστημα η ίδια η εταιρεία παραμένει «αιχμάλωτη» της έλλειψης απόφασης. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι προς όφελος της ελληνικής κεφαλαιαγοράς…

Διότι τα βλέπουν αυτά Έλληνες και κυρίως ξένοι επενδυτές. Και τα συνδυάζουν με την, παγκοσμίως γνωστή πλέον, «ταχύτητα» της ελληνικής δικαιοσύνης γενικότερα!

 

AIRBNB: Πληθαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των ξενοδόχων για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων. Οι ξενοδόχοι ζητούν ρύθμιση της αγοράς και μιλούν για πλήρη στρέβλωση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο, κάνοντας λόγο για «κραυγαλέες περιπτώσεις».

Τι είναι αυτό που επαναφέρει στο τραπέζι ένα παλιό αίτημα; Απ’ ό,τι ακούμε, ρόλο έπαιξε πρόσφατη ανακοίνωση ενός εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων παγκοσμίως ότι θα μπει στη συγκεκριμένη αγορά μέσω της ανάπτυξης ενός συγκροτήματος με διαμερίσματα προς μίσθωση στην καρδιά της Αθήνας.

Οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, την «γκρίζα ζώνη» των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν εκμεταλλεύονται πλέον ιδιώτες αλλά 100% επαγγελματίες που παίζουν με «πλεονέκτημα», καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ΦΠΑ στο ελληνικό Δημόσιο ή να αποδίδουν φόρο διαμονής, ενώ απασχολούν ενδεχομένως ανασφάλιστους εργαζομένους, δεδομένου ότι βάσει νόμου απαγορεύεται η παροχή υπηρεσιών.

«Υπάρχει μια νομοθεσία η οποία εφαρμόζεται εν μέρει και δεν πολυ-ελέγχεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό, μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα οι φορείς του τουρισμού αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία, με στόχο τη ρύθμιση και τον έλεγχο της συγκεκριμένης δραστηριότητας

Εχουν ωριμάσει, λένε, οι συνθήκες.

 

TUI: Με… βαφτίσια έδωσε το σήμα για την εκκίνηση της φετινής σεζόν στην Κρήτη η TUI fly. Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης, που φιλοδοξεί να φέρει φέτος στην Ελλάδα περίπου 3 εκατ. τουρίστες, κήρυξε προχθές την έναρξη της σεζόν στο Ηράκλειο με την ονοματοδοσία ενός αεροσκάφους της, το οποίο πλέον φέρει το όνομα «Heraklion».

Η πόλη της Κρήτης έχει την τιμητική της τις τελευταίες ημέρες, με την TUI Cruises, την εταιρεία-βραχίονα του ομίλου που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κρουαζιέρας, να ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων της στα ελληνικά νησιά με home port επίσης το Ηράκλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v