Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2022

Τα «αν» της Vodafone για τη… ΔΕΗ - Από πέρυσι τα «καμπανάκια» στις κατασκευές - Χτύπησε το σφυρί για τον Σεριάτο

Τα «αν» της Vodafone για τη… ΔΕΗ - Από πέρυσι τα «καμπανάκια» στις κατασκευές - Χτύπησε το σφυρί για τον Σεριάτο

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Μετά από μια δεκαετία έγινε ο πλειστηριασμός που αφορά την υπόθεση (οικονομική κατάρρευση) του γνωστού και δραστήριου -μέχρι και την επιβολή των μνημονίων- διαφημιστή Γεράσιμου (Μάκη για τους φίλου του και την αγορά) Σεριάτου. Εχθές, λοιπόν, ολοκληρώθηκε από τη CEPAL ο πλειστηριασμός του 50% της κατοικίας του διαφημιστή που έπεσε έξω επιχειρηματικά.

Η έπαυλη βρίσκεται στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στην θέση Τούμπι, στο Κεφαλάρι. Η τιμή 1ης προσφοράς είχε οριστεί στις 419.250 ευρώ.

Το δελτίο του πλειστηριασμού ανέφερε τα εξής: «Το 50/100 εξ αδιαιρέτου μιας μονοκατοικίας αποτελούμενης από 2 υπόγεια, ισόγειο και Α’ όροφο συνολικής επιφανείας μ.τ. 1084,87. τ.μ που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα, κτισμένης επί οικοπέδου εκτάσεως μ.τ.1160,70 που βρίσκεται στον Δήμο Κηφισιάς, στη θέση ‘Τούμπι’ (Κεφαλάρι) και επί της οδού Φιλαδελφέως αριθ. 38. Επί του ως άνω ακινήτου υπάρχει κολυμβητική πισίνα εκτάσεως μ.τ. 54,10».

 

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Πολλά… αν χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της Vodafone  απαντώντας σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό και την είσοδο της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες.

«Με τη ΔΕΗ δεν έχουμε μιλήσει και δεν έχουμε καμία επαφή. Αν φτιάξουν δίκτυο, αν δουλεύει και αν η τιμή χονδρικής είναι ικανοποιητική, τότε θα μιλήσουμε», είπε ο Χ. Μπρουμίδης, ο οποίος μάλιστα λίγο αργότερα αναφερόμενος στις υποδομές της Vodafone επεσήμανε ότι δεν κάνουμε σχεδιασμό με υποθέσεις για τη ΔΕΗ».

Ίδωμεν…

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Μεγάλος πονοκέφαλος για τον κλάδο η εκτίναξη του κόστους. Δεν φαίνεται ωστόσο να συνιστά πρόβλημα που εμφανίστηκε φέτος. Τα πρώτα σημάδια τα είχαμε δει από πέρυσι

Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέροντα είναι τα δεδομένα σε πρόσφατη κλαδική ανάλυση της Alpha Bank για τον κατασκευαστικό κλάδο. Ανάμεσα σε πληθώρα δεδομένων, που οι συντάκτες της έρευνας άντλησαν και επεξεργάστηκαν, σταχυολογούμε και εκείνα που αφορούν στους συντελεστές κόστους, με την Alpha να παραθέτει στοιχεία τόσο για το κόστος υλικών όσο και για τον παράγοντα του εργατικού δυναμικού.

Κατά την ανάλυση, και οι δύο δείκτες στην Ελλάδα μειώνονταν από το 2013 έως το 2016 και παρέμειναν σχετικά σταθεροί από το 2017 έως το 2020. Το 2021, όμως, τόσο ο δείκτης τιμών για υλικά όσο και ο δείκτης κόστους εργασίας αυξήθηκαν ελαφρά (κατά 3% και 2% αντίστοιχα), κυρίως λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Η συνέχεια γνωστή…

 

ΣΕΤΕ: Λίγο το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιταλία, λόγω του οποίου δεν ήταν παρών στο Μουσείο Μπενάκη (σ.σ.: εξού και τροποποιήθηκε το αρχικό πρόγραμμα του Συνδέσμου και δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η καθιερωμένη, τουλάχιστον στα προ πανδημίας χρόνια, ανοιχτή συνεδρίαση)… Λίγο το live streaming… Λίγο το γεγονός ότι η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι σε διαρκή εγρήγορση για να διευθετήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει του καυτού διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου… και, τελικά, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε χθες καταγράφηκαν αρκετές απουσίες

Μπορεί άλλες χρονιές να επικρατούσε το αδιαχώρητο και να μην έπεφτε καρφίτσα, χθες, όμως, κάποιες θέσεις παρέμειναν κενές…

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ήταν δικαιολογημένα απών από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πήρε τη… θέση του και, εκπροσωπώντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκτός από το υπουργείο Τουρισμού και την ελληνική κυβέρνηση, άδραξε την ευκαιρία για να απαντήσει ο ίδιος σε όσα είπε λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο Β. Κικίλιας επικρότησε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν συγκρουσιακός στα θέματα που άπτονται του τουρισμού, ο οποίος, όπως είπε, υπερβαίνει κόμματα και κυβερνήσεις. Πάντως, σε ό,τι αφορά τις εκλογές, είδηση δεν έβγαλε, αφού, όπως επεσήμανε, μόνο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πότε θα γίνουν…

Τώρα αν οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Τουρισμού ήταν έπειτα από συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, κανείς δεν ξέρει. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι ομιλίες του Βασίλη Κικίλια και του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν πολλά κοινά σημεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v